AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Gülistan Doku'nun ailesi ile ilgili iddialara yanıt

HDP'nin , Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbetinin araştırılması amacıyla sunduğu grup önerisiyle ilgili iddialara AK Parti Grup Başkan Vekili M. Emin Akbaşoğlu cevap verdi.

GİRİŞ 24.02.2022 21:24 GÜNCELLEME 24.02.2022 21:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu konuda, başından itibaren her türlü adımın atıldığını söyledi.

Araştırma önergesi kabul edilmediğinde bu mesele kalacakmış, hiçbir şey yapılmamış veya yapılmayacakmış gibi bir noktaya getirmeye çalışmanın apaçık bir istismar olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, "Meclis araştırma komisyonunun hangi durumlarda kurulacağı bellidir ama idari ve adli soruşturma ve tahkikat da kendi içerisinde devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, Doku'nun ailesinin Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındığının doğru olmadığını, emniyet yetkililerince uzaklaştırıldıkları bilgisinin verildiğini söyledi.

Bunun üzerine Meral Danış Beştaş, ailenin gözaltına alındığı iddiasını yineledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te bir siyasi partinin grup önerisinin, siyasi partiler tarafından kabul ya da reddedilebileceğini ifade ederek, "Fakat konuyu mecrasından saptırmak, yasamanın yürütme üzerindeki denetim yetkisini 'istismar' diye nitelemek... Meclis, bütçesini yaptığı, uygulayacağı yasaları yaptığı yürütmeyi denetlemekle görevlidir." dedi.

Meclis Başkanvekili Nimettullah Erdoğmuş, konuyla ilgili tartışma çıkması üzerine birleşime ara verdi.

Erdoğmuş, aranın ardından partilerin grup başkanvekillerine birer dakika söz hakkı tanıdı.

Akbaşoğlu, Gülistan Doku'nun anne-babası ve kardeşine hiçbir aşamada gözaltı işlemi yapılmadığını, açıklama sırasında marjinal grupların da destek için orada olduğunu kaydetti. Akbaşoğlu, aile oteline götürülürken, sonradan darp ve başka hususlar gündeme getirilebilir yaklaşımına istinaden tedbiren hastanede muayeneden geçirildiğini ve ardından otellerine ulaştırıldığını anlattı.

"Meclisin yasama ve denetleme hakkı vardır; bu, bakidir." diyen Akbaşoğlu, bununla beraber, devletin kurumlarının bu mesele üzerine herhangi bir şey yapmadığını söylemenin de doğru olmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon hesabından sonra halâ nasıl konuşabiliyor bu adam ilginç. Epey yüzsüzmüş demek ki. İnsanda biraz utanma olur da konuşmaz bir süre.
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk lılar devleti suçlamak için öldürmüş bir yerlere atmış olabilirler. Hani İstanbul'da gezi olayları sırasında öldürdükten sonra ekmek almaya gidiyordu diye yıllarca kullandıkları çocuk gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi