Akşener'den Rusya açıklaması: Türkiye, acilen S-400'lerden kurtulmalı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Rusya'nın Ukrayna'ya işgali ve Türkiye'nin bulunduğu konum hakkında açıklama yaptı. Akşener, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'lerden "acilen" kurtulması gerektiğini savundu.

Akşener'den Rusya açıklaması: Türkiye, acilen S-400'lerden kurtulmalı
Akşener'den Rusya açıklaması: Türkiye, acilen S-400'lerden kurtulmalı
GİRİŞ 24.02.2022 21:54 GÜNCELLEME 24.02.2022 22:04
Bu Habere 693 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesini değerlendirdi.

Rusya'nın Ukrayna saldırısını değerlendirdiği paylaşımında, Türkiye'nin acilen S-400'lerden kurtulması gerektiğini belirten Akşener, bu açıklamalarıyla tepki çekti.

Akşener, Twitter'daki hesabından, Rusya'nın bölge devletlerinin güvenlik ve egemenliklerini tehdit etmesinin bir dış politika doktrini değil, Dostoyevski romanlarında görülen türden bir ruhsal bunalım olduğunu ifade etti.

Uluslararası topluma da çağrı yapan Akşener, "Uluslararası toplum bu davranışı şiddetle reddetmeli ve devlet egemenliği ile saldırmazlık ilkesini esas alan uluslararası sistem yaklaşımına ivedilikle geri dönülmelidir. Türkiye ise Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S-400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır." ifadesine yer verdi.

Akşener, iktidarın; Montrö'nün, Lozan'ın ve Türkiye'yi dünya savaşının dışında tutabilmiş iradenin hayati önemini anlaması gerektiğini kaydetti.

 

YORUMLAR 693
  • 31/31 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamaların ABD FALAN İLE İLGİSİ YOK. Kanalistanbul'u engelllemeyi ekrem, bir seçim malzemesi olarak görüyor. Bu kadın da, Ekrem'in yalamak için böyle konuşuyor
    Cevapla
  • BOZOK 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı abd li bir senatör ağzıyla konuşuyor.
    Cevapla
  • Vatana evladı 2 yıl önce Şikayet Et
    S 400 u istemeyenler ABD Avrupa PKK kemal Meral ne tuhaf. Hatta s 500 de alınmalı bence
    Cevapla
  • Hacı yakışır 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın Pkk dan bile tehlikeli bu millet için.Hertürlü pisliğin içinde bakın son 25 yılda bu kadını bulursunuz Türk siyasetinde her liderin yeri ve duruşu belli iken bu kadının tek yeri Amerikadaki hocası ve onun sahiplerinin yanı olmuştur.
    Cevapla
  • Hanoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi artık akkuyu millilesince uranyumu da sen sen zenginlestirirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü