Başkent Kulisi'nde gündem Ukrayna-Rusya savaşı

Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programına konuk olan Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, "Rusya bir kaç gün içerisinde strateji değişikliğine gidecek" dedi.

GİRİŞ 27.02.2022 16:24 GÜNCELLEME 27.02.2022 17:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in bu hafta Başkent Kulisi programında, Savunma Sanayi Uzmanı Çağrı Doğal Gül, Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ve Kiev'de yaşayan K.P.İ Üniversitesi öğrencisi Efehan Uyanıker konuk oldu. 

Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz:

Baktığımız zaman Rus askeri doktorini ile Kiev'in 48 saat içerisinde düşmesini sağlayacak şekilde girdi ama burada Ukrayna halkının Rusya'ya destek olmaması. Onlar destek geleceğini düşünüyordu. Buradaki nokta Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra Ruslar ilk defa düzenli bir ordu ile harekat düzenliyor. Sahada bu planın sonuç vereceği bilinmiyor. Bir kaç gün içerisinde strateji değişikliğine gideceklerdir. Ruslar direk başkente odaklanan askeri stratejileri var. Kiev düşerse Ukrayna'nın tamamını hemen hemen alacaklar. Bakanlar atayacak, seçime gidecek ve orada Ukrayna halkından destek geleceğini düşündüler ama öyle olmadı. 

Putin zor durumda kalacak. Ukrayna ile savaşta Rus halkı buna karşı. Ruslar 3. Dünya Savaşı'na girerek yeni dünya düzeni istiyor. 

ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal: 

Ukrayna halkının direncini hiç tahmin edemediler. Bunun faturası da gelmeye başlarsa ekonomik olarak. Putin'de tek adamlıkta var. Putin'e itiraz edebilecek kimse yok. Şimdi zamanlaması, stratejisi yanlış. Putin'in başına bela oluyor. ABD beklenmedik şekilde bastırıyor. İki yıl önce NATO'nun parçalanması konuşuluyordu, şimdi buradan Ukrayna'yı alsa bile işi kolay değil. NATO'yu birleştirmiş oluyor ve bu bir kayıptır. Putin ekonomik zorlanmaları unutturmak içinde böyle milli bir zafer ilan etmek istiyordu. Maliyet kat kat artacak. Fatura çok yükselecek. Zafer kazansa da faturası yüksek olacak. 

UKRAYNA'YA SATILAN BAYRAKTAR NEDENİYLE RUSYA İLE KRİZ ÇIKAR MI?

Rusya dünyadaki en büyük silah tüccarı. Rusya'nın ürettiği silahlardan sorumlu olsaydı bunun altından kalkamazdı. 

Savunma Sanayi Uzmanı Çağrı Doğal Gül:

Ukrayan-Rusya krizinde hemen hemen aynı cephaneye sahip iki ülke görüyoruz. Aralarında şöyle bir fark var, Rusya asla en iyi silahlarını vermiyor. Rusya ve Sovyetler Birliği'nde teknoloji dağıtılmış durumdadır. Ruslar herkese her şeyi vermez. İnce bir takım noktaları eksik bırakıyorlar. Rusya, Ukrayna'dan bir tık daha fazla güçlü oluyor. Ukrayna kendi alanında savunma savaşı yapıyor. Ruslar kesin hava hakimiyetini sağlayamadı. 

Savaşın şiddeti dozunu artıracak. Misket bombası taşıyan sistemler kullanıyorlar. Sivil kayıpları artıracak sistemler kullanmaya başladılar. Rusya sonuç almak için dozu artıracak. Sivilden arındırma, taş üstüne taş bırakmama durumu olabilir. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalim sadece gücüne bakarak kazanacağını zanneder. Ama her zaman kaybeden olur.
    Cevapla
  • Bha 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman belde olaydı Rus zalimi taş üstünde taş bırakmazdı Allah onları ve tüm zalimleri birbirine kırdırsın
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ansızın nükleer silahlar kullanabilir, baskın şeklinde bunu yapmak ister. Böyle bir tehdit söz konusu. Rusya, Dünyayı karşısına alarak ancak kendisine zarar veriyor, Ukrayna nın gelecek olan desteklerle kazanacağını düşünüyorum, fakat dediğim gibi nükleer silah kullanma ihtimalini çok yüksek görüyorum, çünkü güven tamamen ortadan kalktı. Güvenin olmadığı yerde her an çeşitli, beklenmedik durumlar olabilir. ABD, Japonya yı yenemeyince Atom bombası attı, Rusya bunu yapabilir, yani.
    Cevapla
  • SİNAN 2 yıl önce Şikayet Et
    kısacası kazananın olmayacağı bir savaş.rusya batağa saplanıyor.bunu anladı ve nükleer tehdini savuruyir.ve bu bir blöftür umarım zira rusun işi bir hayli zor
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    aptallık yapmasalardı kırım bu gün özgür bir ülkeydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı