Türkiye'den çok kritik adım: Ukraynalı ve Rus Bakanlar Antalya'da görüşecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukraynalı ve Rus bakanlarla Antalya'da 3'lü zirve düzenleyeceklerini açıkladı.

GİRİŞ 07.03.2022 14:16 GÜNCELLEME 07.03.2022 16:09
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tüm dünyanın yakından takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında, Türkiye kilit bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. 

İKİ BAKAN ANTALYA'DA GÖRÜŞECEK, TOPLANTIYA ÇAVUŞOĞLU DA KATILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Antalya'da bir araya geleceğini, 3'lü zirve düzenleneceğini açıkladı. Çavuşoğlu şunları söyledi: 

"İki tarafı buluşturmak için yoğun tempo yürüttük. Dün Cumhurbaşkanımız, Putin'le görüşmesinde bu konuyu dile getirdi. Lavrov, görüşmeye hazır olduğunu dile getirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı da toplantıya katılacağını bize bildirdi. Her iki bakan, toplantıda benim de yer almamı istediler. Dolayısıyla bu toplantıyı 3'lü olarak gerçekleştireceğiz. 10 Mart Perşembe günü bu toplantıyı inşallah Antalya'da gerçekleştireceğiz. Bu toplantının dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz."

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 3. tur başlıyorRusya-Ukrayna müzakerelerinde 3. tur başlıyor

Rusya'nın Ukrayna işgali 12. gününde: Türkiye'den Rusya'nın Ukrayna kararına destekRusya'nın Ukrayna işgali 12. gününde: Türkiye'den Rusya'nın Ukrayna kararına destek

Ukrayna'da cesetler toplu mezarlara gömülüyor! Çarpıcı görüntülerUkrayna'da cesetler toplu mezarlara gömülüyor! Çarpıcı görüntüler

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın taleplerini açıkladı. Peskov'un duyurduğu maddeler şöyle:

  • Ukrayna'nın tarafsız bir ülke olarak kalacağını anayasasını değiştirerek sabitlemesi,
  • Kırım’ın Rusya’nın parçası olarak tanınması,
  • Donetsk ile Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsız topraklar olarak tanınması.
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 89
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayirlisi umarim rusya kirim donbass ve luhank dan vaz gecer Ukraine nato ab den vaz gecer tarafsiz ülke olarak kalir türkiyede tarafsiz ülke olarak kalir natodan ayrilir
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Birsey olmaz gelsinlerrrr
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden Türkiye'de arkadaş bizene, şimdi Antalya'da bu adamlardan biri ölse ABD suikast yapsa bizi savaşa sokarlar....
    Cevapla
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    İkisininde eli mecbur barışmaya.... Amerikan Siyonizmin ellerini sivazladigi günler bitecektir... Ne yazikki olan yine masumlara oldu ...kan la beslenen birgün Kendi. Kanında boğulacak.....Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...her iki devletinde askeri yani insan ölüyor... Burda kim zararda her ikiside...kim faydalanıyor .. Amerikan siyonizm...... aslında siyonizm de batıyor farkında değiller... Kurunun yanında yaş ağaçta yaniyor...kendi ekonomi sinede zarar veriyorlar ...su kibir ne kadar kötü birşey.... ALLAH TAN BAŞKA BÜYÜK YOKTUR..
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir sonuc çikmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı