Kritik görüşme öncesi Yunanistan'dan Erdoğan açıklaması

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geleceğini bildirdi.

Kritik görüşme öncesi Yunanistan'dan Erdoğan açıklaması
Kritik görüşme öncesi Yunanistan'dan Erdoğan açıklaması
GİRİŞ 08.03.2022 20:59 GÜNCELLEME 08.03.2022 20:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İkonomu, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında konuştu.

Miçotakis’in 13 Mart’ta Fener Rum Patrikhanesi’nde bir ayine katılmak üzere İstanbul’a gelerek Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşeceğini belirten İkonomu, bu görüşmenin ardından Miçotakis’in Erdoğan ile yemekte bir araya geleceğini ifade etti.

İkonomu, Türkiye ve Yunanistan’ın tüm anlaşmazlıklara rağmen bir dizi ortak sorunla da karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Sorunlara, çözüm getirme mantığı ile yaklaşılmalı, sorunlara yenilerini ekleme mantığıyla değil.” dedi.

Miçotakis’in Erdoğan ile görüşmeye her zaman açık olduğunu dile getiren İkonomu, “Başbakan (Miçotakis), söyleme değil öze odaklanarak, yanılsamalar olmadan ve tabii ki Yunanistan’ın uluslararası hukuka dayalı net ve sabit tezlerinden sapmadan, pozitif bir ruh hali ile Türkiye Cumhurbaşkanı ile buluşacak.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • İlhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak şu ukraynadan ibret al, sonun onlar gibi olmasın, gaz verip verip satarlar senide. Türkle savaşmak fikrine kışt de
    Cevapla
  • Karaliov yuri 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya dünyayı şu an diyazn ediyorlar ABD Avrupa Birliği ve çini Rusya ile cezalandırıyor bunu gören Avrupa Türkiye'ye diplomasi ile Avrupa'ya gidecek gazın peşinde İsrail mısır ve Türkiye'de cikicak gazı Avrupa'ya satacaktir Türkiye'de bir yüz yıl için adımlarını atmaya başladı. Güçlü ve lider birturkiye çok ama çok yakin
    Cevapla
  • Aydn 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Gazı avrupaya yunanistan üzeri deyil Bulgaristan üzeri gitmeli.. Umarim cumhur başkanı hata yapmaz. Yunanlara güven olmaz.
    Cevapla
  • @pastacıosman_42 2 yıl önce Şikayet Et
    TB2 ler TB 3 lerle entegre uçak gemileri yeni fırkateynler akıllı mühimmatlar ve Türkiyeninn Ukrayna Rus şavaşındaki diplomasi başarısı Yunanistan'da çok sıkı takip ediliyor..İsrail ile Türkiye'nin e nerji arzındaki gelişmeler Yunanın iştahını açmış durumda..bir yeni diplamasi atağını ben şahsen bekliyorum yoksa Yunanistan Akdenizde enerji krizinde çıkmaz durumda heleki bu savaş bunu iyice gün yüzüne çıkarmış durumda..petrol fiyatı Yunanistanda da iç açı değil
    Cevapla
  • YSS 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu tezlerine inanmıyorum, bir tezgahla karşı karşıya olabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..