Babacan, 3'üncü buluşmanın tarihini açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6 siyasi partinin, kendisinin ev sahipliğinde 27 Mart'ta yeniden buluşacağını açıkladı.

Babacan, 3'üncü buluşmanın tarihini açıkladı
Babacan, 3'üncü buluşmanın tarihini açıkladı
GİRİŞ 09.03.2022 08:01 GÜNCELLEME 09.03.2022 08:08
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bazı gazeteler ve haber portallarının temsilcileriyle partisinin 2. kuruluş yıldönümünde bir araya geldi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası, ilkeler ve değerler çalışması ve tema bazlı çalışmaların yapılacağını söyleyen Babacan, 6 liderin üçüncü buluşmasının kendisinin ev sahipliğinde 27 Mart'ta gerçekleştirileceğini kaydetti.

"İTTİFAKA KATILACAK MISINIZ?" SORUSU

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Babacan, "Hepimizin bir ittifak vizyonu varsa ki görünen o yönde, değer ve ilkelerde uzlaşılması gerektiğini görüyoruz. Toplumsal algıda ittifak olarak yerleşti. Ama konuşulması gereken çok da konu var. Geçiş süreci, ilkeler, ekonomi ya da diğer başlıklarda mutabakata varmamız gerekiyor. Hangi konularda ortak çalışacağımız konusunda mutabakata varmamız gerekiyor. Seçimin ardından ilk 90 dakikada yapılacak açıklamalar da çok önemli. Hızlıca çözülmesi gereken sorunlar var. Örneğin artık hükümet, hiçbir baskı yapmayacak, herkes istediğini özgürce söylesin dediğinizde herkes bir nefes alır" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?" SORUSU

Cumhurbaşkanı adayı konusunun 6 liderin toplantılarında iki boyutuyla gündeme geldiğini belirten Babacan, "Adayın 6 liderin mutabakatıyla belirlenmesi ve bu konu için erken olduğu ileri bir tarihe bırakılması konusunda uzlaşıldı" dedi.

YORUMLAR 38
  • Egenin Yiğitleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatansızlar çetesi iki haini saklamayın onlarda gelsin halk görsün ne yaptığınızı
    Cevapla
  • Haklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Baş papazı çağırmıyorlar . Papaz 7 ortak.
    Cevapla
  • Aliço 2 yıl önce Şikayet Et
    Altılı ganyanın altı atı
    Cevapla
  • Hikmet Aras 2 yıl önce Şikayet Et
    o masanın etrafındaki 6 kişiye sesleniyorum aldığınız maaş ve hazine aldığınız parayı helal etmiyorum Çünkü siz ülkeyi düşünmüyorsunuz kendinizi düşünüyorsunuz
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yarabbim buda kendisini birşey zannediyor adam sınıfına girdiysen git Erdoğanın elini öp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak