AK Parti MYK toplantısında görüşüldü: Seçmen göçüne 6 ay formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında, yeni seçim yasası teklifi de gündeme geldi.

GİRİŞ 22.03.2022 07:04 GÜNCELLEME 22.03.2022 09:32
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Toplantıda, seçmen göçünün önüne geçmek için kütüklerin düzenlenmesinde son bir yıl yerine, altı ay önceki adresin dikkate alınması masaya yatırıldı.

Meclis’e sunulan Seçim Yasası Teklifiyle seçmen göçünün önüne geçmek için getirilecek maddede değişiklik planlanıyor. Seçmen kütüklerinin düzenlenmesinde son bir yıl yerine, altı ay önceki adresin dikkate alınması gündemde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında, geçtiğimiz hafta TBMM’ye sunulan ve yarın komisyonda görüşülmesine başlanacak Seçim ve Siyasi Partiler Yasası Teklifi de gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın sunum yaptığı teklifle ilgili öneriler de masaya yatırıldı.

DEĞİŞİKLİK GÜNDEMDE

Bunlardan birisi de yerel seçimlerle birlikte yapılan muhtarlık seçimleri için yaşanan ‘seçmen göçü’nü önleyecek düzenleme oldu.

Teklifle, seçmen kütüklerinin güncellenmesinde, bir yıl önceki adresin dikkate alınması düzenleniyordu. Ancak bu sürenin 6 aya indirilmesi tartışıldı. Yine teklife göre, seçimi kazanan muhtarın seçilme yeterliliğine sahip olduğunu bir ay içerisinde belgelendirmesi gerekiyordu.

Bu sürenin de 15 günü çekilmesi gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı başkanlığındaki Hazırlık Komisyonu’nun bugün bir toplantı yapacağı ve söz konusu önerilerin bu toplantıda ele alınacağı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 37
  • salih enez 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhtar mahallenin sosyo ekonomik durumunu bilen dir devam etmeli
    Cevapla
  • emrullah 2 yıl önce Şikayet Et
    şehirdeki muhtarlıkları kaldırın vatandaş hizmet almıyor seçim zamanı oy pusulası veriyor adrese değil gidip alıyorsun mahalleli muhtarın adını adresini bilmez
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnternet her türlü belge elde etmek mümkün dolayısıyla muhtarlara gerek yok acilen kaldırılmalıdır.
    Cevapla
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul belediye secımlerının ilkinin kaybedilmesi in tek sebebi budur ıkıncısındede magdur edebiyati ve yalanlarla kanan bir kısım halk İstanbulun mahvolmasına sebeb olmustur akpartılılde yok muhtar secimi yok ilce belediyesi deyip otobüslere dolusup koylere ılcelere akarken chplıler tam tersi kazanacakları kesin olan yerlerden İstanbul Ankara gibi bir cok buyuksehır e secmen tasımıslar ve bunun karsılıgında almışlardır gecmıs ola umarım bir dahaki secımlerde bunun onune gecılır herkes kayıtlı oldugu yerde oy verır
    Cevapla
  • bircihan 2 yıl önce Şikayet Et
    yapilmasi greken en büyük sey oy pusulasina pari genel vaskanlarinin resmi basilmali parti ampleminin ustunde parti genel vaskanin resmi olmali bir cok vatandasin okuma yazması yok ve bu kişiler oy kullanma kabininde başkaldırı tarafindan yönlendiriliyor birde bazi partilerinin amplemleri bir birine venziyir ip ışık saciyor diye akp sanıp oy veren binlerce insan var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı