Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yalanına Van Valiliği'nden jet yanıt!

HDP'li Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Van F Tipi Cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediğini iddia etti. Gergerlioğlu'nun iddiası Van Valiliği tarafından yalanlandı.

GİRİŞ 24.03.2022 06:05 GÜNCELLEME 24.03.2022 09:47
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Van F Tipi Cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediği yalanını ortaya attı.

Gergerlioğlu, "Türkiye bir utancı daha yaşadı! Van F'de şüpheli bir şekilde ölen "kalp krizi"denen 20 yaşındaki Kürt siyasi mahpus Şervan Can Güder'e cenaze aracı verilmedi. Oysa o devletin cezaevinde ölmüştü! " Size yok" dendi! Bu insanlık dışı işlere niye imza atıyorsunuz?" ifadelerini kullanarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı etiketledi.

VALİLİKTEN ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NA YALANLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabından Van F Tipi Cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediği yönünde paylaşım yaptığı belirtildi.

Güder'in hayatını kaybetmesinin ardından, Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracının, F Tipi Cezaevi morgundan cenazeyi alarak otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevkini gerçekleştirdiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cenazenin otopsi yapılması ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gönderilmesi için aile talep etmemesine rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı tahsis edilmiştir. Güder'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumundan Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla alınarak Yüksekova Devlet Hastanesi morguna teslim edilmiş, bu nakil sırasında da video kaydı alınmıştır. Yapılan bu asılsız paylaşımın tamamen olumsuz algı yaratmak amaçlı olduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 134
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Ölünce Devlet mi oldu.Bu devlete karşı suç işleyenin Devletten yardım almaması gerekir.Ama yine de Nakil aracı Ambulans verilmiş. U ise Devletimizin büyüklüğü.Gergeroğo-Gevgevoğlu anlamaz.
    Cevapla
  • xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke verilmeseydi,
    Cevapla
  • Gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük utanç senin gibi bi adamın vekil olması ve maaş alması
    Cevapla
  • accem 2 yıl önce Şikayet Et
    bu gerger kocaelinde sevilmeyen sahtekar bir vatandaş olarak bilinir mazlumderdeki sahtekarlıklarını herkez bilir buraları basamak yapıp pkk yanlısı partiden siyasete girdi kocaeliliyi tanımaz kocaeliyi bilmez insan nasıl o şehrin vekili olur
    Cevapla
  • YADİGAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki sen insanlık dışı işlerde eylemlerde bulunanların yanında niye bulunuyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!