Erdoğan hepsini ezip geçti: Son ankette Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na büyük şok

"Türkiye'nin Ukrayna gibi bir saldırıya maruz kalması durumunda sizce Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider kimdir?" sorusuna katılımcıların yüzde 46,9'u Erdoğan yanıtını verirken, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Gül'ün aldığı oylar dikkat çekti.

GİRİŞ 24.03.2022 09:06 GÜNCELLEME 24.03.2022 09:28
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı istilası sonrasında liderliğin önemi konusu bir kez daha konuşulmaya ve tartışılmaya başladı.

DÜNYADA LİDERLİKLER SORGULANIYOR

Gerek Türkiye'den gerekse Amerika ve Avrupa'dan birçok kişi Amerikan Başkanı Joe Biden'ın bu süreçte iyi bir liderlik örneğini sergileyemediğini düşünüyor ve Biden'i bundan dolayı eleştiriyor. Benzer bir sorgulama ve eleştiri Avrupa'yı yöneten liderler için de yapılıyor. Birçok yorumcu Avrupa'da Eski Alman Şansölyesi Merkel gibi bir liderin şu anda mevcut olmadığını belirtiyor.

Hollanda basını: Ukrayna konusunda bir şeyler yapabilecek tek ülke TürkiyeUkrayna konusunda bir şeyler yapabilecek tek ülke Türkiye

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'IN ÇABALARINI TÜM ÜLKELER TAKDİR EDİYOR

Tüm bunlar gerek içeride gerekse dışarıda gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönmesine yol açtı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de 3 Mart tarihinde farklı ülkelerden basın kuruluşlarına yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu ve onun arabuluculuğuna güvendiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu çabalar da malumunuz. Avrupa'dan birçok devlet başkanı Türkiye'ye gelerek Erdoğan'ın adımlarını takdir etmişti.

Hatta Türkiye, savaşan tarafları bir araya getirerek Antalya'da görüştürmüştü.

SONUÇLAR DİKKAT ÇEKİCİ

Araştırma şirketi Areda Survey de bu çerçevede; herhangi bir imada bulunmaksızın ya da herhangi bir lideri işaret etmeksizin "bir gün Ukrayna gibi saldırıya uğraması durumunda Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider"in kim olduğunu sordu.

Yapılan araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 46,9'unu alırken, Erdoğan'ı yüzde 13,8 oy oranıyla Mansur Yavaş takip etti.

Yavaş'tan sonra sırasıyla Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu en fazla işaret edilen isimler oldu.

Demirtaş'ın, böyle bir durumda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan daha fazla oranda Türkiye'yi yönetebilecek lider olarak işaret edilmesi ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sadece yüze 0.1 oy alması, araştırmanın en dikkat çeken sonuçları oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 219
  • türkoğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    heya öyledir..... neyse sandık önümüze gelince gerçek ne kadar farklıymış görürüz..
    Cevapla
  • Murat denizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayat şartları ve pahalılık ile işi çok zor. Stokçulara bile önlem alamıyorlar. Fiyatlar ateş pahası. Vatandaş ihalara sihalara oy vermeyecek. Tencerenin kaça kaynağına, boğazına giren lokmaya bakacak. Çevremde vermeyecek cok insan var. Toplum olumsuz. Seçime kadar ekonomik refah sağlanmazsa işi çok zor. Ülkemiz icin hayirlisi ne ise o olsun.
    Cevapla
  • FEHİM Pasa 2 yıl önce Şikayet Et
    REİSin gölgesi 40okka çeker sadece eserlerini adamligini su tarafa bırakın , Allah başımızdan eksik etmesin anketler tersini dese ne olacak RE iş gönüllerin ve mazlumlarin sultanı
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle başarıyı küçümseme. Zeydan karalar ne diyor; 100yıldır seçim kazanmadan hala ayakta durmak başarı imiş. Ayıp etme adamlara
    Cevapla
  • zeynel kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Tutturmuslar kdv insin kime yarayacak vatandasa zaten yaramiyor uretici ,toptanci ,market bakkal esnaf fatura fis kesmiyor bosuna devleti zarara sokmayin Turkiye kayitdisi cenneti bunu devleti yonetenlerde biliyor am hicbirsey yapmiyorlar olan dargelirliye oluyor Allah bu zalimligin hesabini soracak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...