Altı muhalefet lideri bir araya geliyor

6 muhalefet lideri 1.5 ayın ardından ikinci kez buluşacak. 27 Mart Pazar günü DEVA Partisi Genel Merkezi’nde yapılması planlanan çalışma yemeğinde, masada 3 konunun yer alması bekleniyor.

Altı muhalefet lideri bir araya geliyor
Altı muhalefet lideri bir araya geliyor
GİRİŞ 25.03.2022 08:57 GÜNCELLEME 25.03.2022 08:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

6 muhalefet partisi lideri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde ikinci defa bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Ahlatlıbel’de yapılan ilk görüşmeden yaklaşık 1.5 ay sonra gerçekleşecek ikinci buluşmada masada “Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası”, “Olası bir ittifakın ilke ve değerleri” ile “Seçim sonrası uygulanacak politikalar konusunda üzerinde çalışılacak konular”ın olması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 12 Şubat’ta Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya gelmiş, yaklaşık 5 saat süren görüşmede Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne nokta koyarak metnin 28 Şubat’ta açıklanması kararı almıştı. Görüşmeden sonra yapılan açıklamaya göre liderler ayrıca 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçiş sürecinin yol haritası ve seçimlerden sonra uygulanmaya başlanacak politikalar konusunda ortak çalışma yapılacak konu başlıklarının belirlenmesinde uzlaşmıştı.

Görüşmenin ardından planlandığı gibi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni 6 partinin genel başkanının katılığı bir programla 28 Şubat’ta kamuoyuna açıklandı. Ardından 27 Mart’ta yapılacak ikinci buluşma için hazırlıklar başladı.

BABACAN 3 GÜNDEM ÖNERİSİ GÖTÜRDÜ

“2. Liderler Buluşması”na ev sahipliği yapacak olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan görüşme öncesi 5 genel başkanı ayrı ayrı ziyaret ederek toplantının gündemine dair görüş alıverişinde bulundu.

3 BAŞLIK

Babacan’ın sunduğu taslak gündemde “Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası”, “Olası bir ittifakın ilke ve değerleri ne olmalı?” ve “Seçim sonrası uygulanacak politikalar kapsamında ele alınacak tematik konular ne olmalı?” başlıkları yer aldı.

 

YORUMLAR 9
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Irgatlar burda patron masada yok kandilde gelemedi gelemiyor abdulhamit hani yikan masanın yeni versiyonunu masa ayni oturanlar degisti ama yine ermeni var yine yahudi var yine ing var yine dinsiz ateis var yine kendini musluman sanan turk var yjne abd kapi kulu var yani masa ayni hainler ayni dedeleri kalkti torunlar oturdu masaya ...
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Lider miş, neyin lideri. Onuda yazsaydın
    Cevapla
  • ali ihsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet DAVUTOĞLU ve Ali BABACAN Ak Parti'de yılarca birlikte siyaset yaptınız. Daha sonra koltuklarınız ellerinizden ayrılınca çıkıp parti kurdunuz. Ortak bir parti kurma konusunda anlaşamayan Babacan ve Davutoğlu ülke yönetiminde mi anlaşabilecek? Size sinyal gönderen gücün kim olduğu belli. CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisine ağababanız bir araya gelin deyince hiç bir konuda anlaşamayan sizler aniden bir masa etrafında bir araya geliyorsunuz. Acaba başbakan hanginiz olacak!!!!!!
    Cevapla
  • Nefs 2 yıl önce Şikayet Et
    Riv Riv Riv Hepsi Balon.
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    diğer ortaklarınızıda görsün millet masa altında gizlenmesin toplantı açıklamasınıda 27 mayıs ihtilalinde açıklarlar hehalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü