Tevfik Göksu: İmamoğlu yüzde 80 su zammı teklifiyle geldi

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu CHP'li iBB yönetimiyle İstanbul'da hiçbir şeyin iyiye gittiğinin söyleyemeyeceğini, İmamoğlu'nun suda indirim vadederken ilk genel kurulda yüzde 80 su zammı teklifiyle geldiğini ifade etti.

GİRİŞ 25.03.2022 23:38 GÜNCELLEME 26.03.2022 10:32
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

A Haber ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına katılan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBUL'UN BÜYÜK BİR KENT OLDUĞUNU 3 YIL SONRA GÖRDÜ

Seçmen günü geldiğinde neyi yapıp yapmadığınızı size sorar. Koskoca İstanbul'un belediye başkanı İstanbul'un büyük bir kent olduğunu anlamış. Ne diyor geçen? İstanbul büyük bir kentmiş diyor. Bunu 3 yıl sonra söylüyor.

İBB'den toplu taşımada çifte standart!İBB'den toplu taşımada çifte standart!

İBB'nin öğrenci kartlarına kademeli tarife teklifi reddedildiİBB'nin öğrenci kartlarına kademeli tarife teklifi reddedildi

İMAMOĞLU SİYASAL KURGU PEŞİNDE

İmamoğlu siyasal kurgu peşinde. O İstanbul'u kendi kariyer planlaması için kullanıyor. Sponsor ve kariyer merkezi olarak görüyor. İBB'yi sponsorluk ve reklam ajansı olarak görüyor.

ANKARA'DAN OLUMLU SİNYALLER GELMEDİ HERHALDE

Ona Ankara'dan herhalde sinyaller olumlu gelmedi. Bir anda İstanbul'a döndü. 3 yıldır yönetiyor bu şehri. İstanbul yönetim kuraklığı yaşıyor. İstanbul problem körlüğü yaşıyor.

İSTANBUL'DA 3 YILDA İYİYE GİDEN BİR ŞEY VAR MI? 

İstanbul'da 3 yıldır ne oldu? Bir; İstanbul müthiş bir yönetim kuraklığı yaşıyor şuan. 2; problem körlüğü yaşıyor. 3; siyasi intihalcilik yaşıyor. 4; algı ve manipülasyonla bir guguk siyaseti yaşıyor. 

İstanbul'da eskiden yanlış veya eksik olduğunu düşündükleri bir şeyden iyiye giden düzelen bir tane şey söyleyebilirler mi?

2018 yılında trafik yoğunluğu açısından dünyada sekizinciydik şimdi birinciyiz. Peki yönetime gelir gelmez İmamoğlu ne demişti: İstanbul'da ulaşımı sorun olmaktan çıkartacağız. 

YÜZDE 80 SU ZAMMI TEKLİFİYLE GELDİ

Herkesin sözünü tutması güzeldir ancak bir siyasetçinin sözünü tutması en güzeldir. Çünkü o toplumda bir rol modellik görevi üstlenir. Bir ay sonraki genel kurulda ne yaptı. Yüzde 80 su zammı teklifiyle geldi. 

"Mayıs 2019 ilk teklifleri suyun 4 liradan 6.52'ye çıkartılması oldu. Biz indirdik. O günkü TEFE-TÜFE oranlarını hesaplayarak 5.56 yaptık. Sonra Eylül 2021'de CHP tekrar bize teklif getirdi. Bu teklif 7.62 oldu. Ne yapıyor? 5.56'dan 7.62'ye… Yaklaşık yüzde 70 küsürlük bir artışla geldiler. Biz yine TEFE-TÜFE'yi hesaplayarak 6.55'te karar verdik. Metreküpünden bahsediyorum.

Bugün çıkmış diyor ki; 'Bunlar İSKİ'yi batıracaklar' diyor.

Biz genel kurulda 5.56'ya karar verdik. Sonra baktık ki bu 6.55 veto edilmiş. Oysa Danıştay'ın içtihat raporları ve görüşleri var. Genel kurulların aldığı kararlar başkanın onayına dahi sunulmaz. Sen 7.62 fiyat vermişsin, biz 6.55 demişiz ve genel kuruldan geçmiş. Oybirliği ile geçmiş üstelikle. Sen bunu veto ediyorsun.

 

Şimdi bize nasıl bir teklifle geldiler. Bakın; göz göre göre İstanbulluyu aldatan öyle bir dil kullanıyorlar ki "Biz yüzde 50 teklif ile geldik" diyorlar. Bize ilk teklifleri suyun metreküpü şuanda 5.56 lira bize ilk teklifleri ne kadar biliyor musunuz? 10.74 yani yüzde 93.

Sonra baktılar ki bunun şeyi olmaz. Revize teklif ettiler önce bize böyle bir teklifle geldiler. Neden böyle bir teklif ile geliyorlar. 'AK Parti bu yüksek teklifi göre ayarlama yapar.' diyerek. Oysa bizim Meclis grubumuzun niteliği çok yüksek her biri kendi alanında uzman arkadaşlar. Her konuda çıkıp şurada size su meselesinde çevre meselesinde hukuk meselesinde saatlerce brifing verebilir. Bizim uzman heyetlerimiz var oturup çalışıyorlar.

Sonra dediler ki; Suyun 5,56 olan fiyatını 9,60'a çıkaralım. Yani yüzde 72,6 artış. Bir de diyor ki; Her ay TEFE TÜFE koyacağım yetmiyor suyun kademesini değiştiriyor artı biz mayıs ayında 1 kural getirdik. '30 metreküpe kadar 2,5 metrede 0,5 metreküp su bedavadır. İnsani su kullanım hakkıdır' Onu da kaldırıyor. Her ay zam yapacağım diyor ve kademeyi değiştiriyor bir de insanı su kullanım hakkını 10 metreküp ile sınırlıyor. Yani getirdiği teklif yüzde 90. Artı yüzde 75. Yüzde 90 ile yüzde 175 arasında su zammı teklifi ile geldiler.

Biz de 'hayır' dedik. Bizim teklifimiz yüzde 43 yani 5.56 olan suyun metreküpü aziz İstanbullular bugün her yerde açıklaması var AK Parti İstanbul'u batırmak için su zammı vermiyor" Bizim genel kurulda sunduğumuz teklif yüzde 43. Bu teklifi yaptık.

Ama;

1- Her ay zam olmayacak

2- İnsani su kullanım hakkı devam edecek

3- Mevcut kademe devam edecek

"ASIL İSKİ'Yİ BATIRMAK İSTEYEN SENSİN"

Biz bu teklifi yaptık. CHP 'hayır' deyince hemen dedik ki 'biz teklifi geri çekiyoruz.' Oyunları şuymuş; Bize tuzak kuruyorlar. Hani biz çok acemiyiz ya. AK Parti kendi teklifine evet diyecek suya zammı biz yapacağız. O da çıkıp diyecek ki; 'Suya zam yaptı AK Parti benim haberim bile yok' biz de teklifimizi geri çektiğimiz zaman İSKİ kaldı zamsız.

Kendi kurduğu tuzağa kendi düştü. Kendi kurduğu kumpasa kendisi düştü. Bugün de çıkmış diyor ki; 'AK Parti İSKİ'yi batırmak istiyor.' Asıl İSKİ'yi batırmak isteyen sensin."

 

YORUMLAR 95
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu siz ne diyorsunuz kardeşim %25 kayıtsız şartsız inanan kitle var. Bunlara inandıramazsınız
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Manisada son dört aydır her ay farklı. 10 m. küp su 76-84-94-103 ₺
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu abonelere dereden akarak gelmiyor sayin tevfik göksu.elektrige zam gelmiş 3 haneli haliylede hangi belediye okursa oksun suyu pompalarla basar abonelere bu pompalar elektrikle çalışıyor kimileri mazotla.Ayrica artıma tesisleride aynı sistemle çalışır.Bunu siz gayet iyi bilirsiniz.Ben chp seçmeni değilim ama doğruya doğru olmak gerekir.
    Cevapla
  • İdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyni sulanmış sen neyi savunduğunun farkında mısının CHP nın her sözü yalan bırak suyu adam başkan olduktan sonra neyapmis İstanbul'a.
    Cevapla
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Suya zam yapanı ak partide olsa tanımam.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın İmamoğlu yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...