Ayhan Bilgen: Tabela partisi kurma derdinde değiliz

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ayhan Bilgen, "İttifaklara girmek için parti kurmuyoruz. Biz tabela partisi kurma derdinde değiliz" diye konuştu.

Ayhan Bilgen: Tabela partisi kurma derdinde değiliz
Ayhan Bilgen: Tabela partisi kurma derdinde değiliz
GİRİŞ 26.03.2022 14:54 GÜNCELLEME 26.03.2022 14:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HDP'den ayrılan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in öncülük ettiği "Sessizlerin Sesi Hareketi"nin, "Türkiye'nin Sesi Partisi" adıyla partileşmesi netleşti.

Kuruluş dilekçesini 31 Mart Perşembe günü İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirten Bilgen, öncelikli olarak seçime katılmak için gerekli olan örgütlenme barajını tamamlamak için il-ilçe teşkilatlarını oluşturacaklarını belirtti. Bilgen, "41 il, üçte bir ilçe olan asgari sınırı mayıs sonuna kalmadan tamamlamayı hedefliyoruz. Seçim takvimine yetişme konusunda herhangi bir risk görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, 31 Mart'ta kuruluşunu ilan edecekleri Türkiye'nin Sesi Partisi'nin, bir bölge partisi olmayacağını vurgulayan Bilgen, "İl örgütlerimizi kurmaya başladığımızda herkes bir bölge partisi olmayacağımızı, Türkiye'nin her köşesinden, İç Anadolu'dan, Ege'den, Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerden de kuruluşların gerçekleştiğini herkes görecek" ifadelerini kullandı.

Barajı geçeceklerine ve parlamentoda temsil hakkı elde edeceklerine inandıklarını kaydeden Bilgen "Biz ittifaklara girmek için parti kurmuyoruz.  Biz tabela partisi kurma derdinde değiliz. Parlamentoda temsili mutlaka yakalayacak ve ülke yönetimine katkı sunacak bir siyasi partinin arayışı içerisindeyiz" dedi.

YORUMLAR 10
  • Cihad İslam 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Kürtleri kullanarak sırf Milletvekili olabilmek için Marksist-leninist partiden sözde kürtlük adına gariban milleti o partiye tekerlek yaptı ve halen oyunlarına devam etmektedir. Rabbim ona başarı nasip etmesin. O ateist dostlarıyla haşretsin
    Cevapla
  • Hans Hakan Mamadu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin yüzlüsünüz hepinizde. Yüzünüzü görünce bin yüzlü oldugunuzu görüyoruz. Sana da oy yok!
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Canı sıkılan parti kuruyor
    Cevapla
  • ÇOK BİLEN ADAM.. 2 yıl önce Şikayet Et
    BU PARTİ KURUYORSA eğer HDP' nin KAPATILACAĞI KESİNLEŞMİŞ demektir..Kapatılır, kapatılmaz hemen buraya zıplayacak hainler..
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde alacağın oy sayısı,428
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!