Numan Kurtulmuş AK Parti iktidarının en büyük devrimini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş TRT Haber'de gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş, AK Parti'nin geçmişten bugüne verilen mücadelelere dikkat çekti.

GİRİŞ 31.03.2022 22:34 GÜNCELLEME 01.04.2022 04:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:

 "DİL ÜZERİNDEN BASKI DEVRİ BİTTİ"

Toplumun her kesimine ulaştığımız görüşmeler yapıyoruz. Diyarbakır küllerinden yeniden ayağa kalkmış bir şehir. Diyarbakır anneleri siyasi bir mesele değildir. Keşke bütün siyasi partiler de gelip onların acısını paylaşsa. Herkes gönlünce ana dilini kullanabilir. Dil üzerinden baskı devri bitti. 

İSTANBUL'DAKİ TARİHİ MÜZAKERE

Hem Ukrayna hem Rusya ile konuşabilme kabiliyetini diri tuttuk. Biz bu bölgede savaş istemiyoruz. İkisi de dost ülkemiz. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde müzakere masası kuruldu ve sürece katkı sağlandı. Bu bölgedeki herhangi bir çatışma bizi doğrudan etkilemektedir. En büyük arzumuz bir an önce kalıcı ateşkes ilan edilerek barışın sağlanmasıdır. 

" SIKINTILARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Avrupa'da çok ciddi bir doğal gaz krizine neden oldu. Salgının getirdiği küresel sorunlar ve gıda zincirlerindeki kırılmalar ekonomik açıdan dünyayı olumsuz etkiledi. Sorunların farkındayız. Sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Sorunları çözmek adına sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. 

"SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİ DEMOKRATİK BİR KARANIMDIR"

Seçim barajının düşürülmesi demokratik bir kazanımdır. 'Artık oylar' üzerinden sağlanan kazancın önüne geçildi. 2023 için kilit olan husus, gönlüne girmeyi başardığımız halkın gönlünden düşmememizdir. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Halkımızın gönlüne girmeyi sürdüreceğiz.

AK PARTİ İKTİDARININ EN BÜYÜK DEVRİMİ

Türkiye gezilerinde  ve seçim bölgelerinde yaptığımız gezilerde vatandaşa vaadetip de yapmadığımız şeyleri soruyoruz. Bize söz verilip de yapılamayan çok küçük şeyler olduğunu söylüyorlar. AK Parti'nin yaptığı en büyük değişim zihniyet devrimidir. Eski statükonun değişmesini temin etmiştir.  Diyarbakır'da konuşuyoruz. Diyarbakır'ın gece bu saatlerinde faili meçhul cinayetler, insanlar nerede kimin öldürüldüğü, kim tarafından öldürüldüğünü belli olmayan karanlık dönemler vardı. Birçok şeyi hikmeti hükumet olan bir takım yanlış uygulamalar vardı, bunların hepsi ortadan kalktı. Kendisini, devletin, siyasetin sivilin üstünde gören bir zadegan sınıf vardı. Bunlar hem asker bürokrasisinin içerisinde hem de yargı bürokrasisinin içerisinde söz konusuydu. Bunlar hükumetlerin aldığı kararları değiştirme gücünü kendilerinde bulurlardı. Hatta partileri kapatmayı kendilerinin bir hakkı olarak görürlerdi. Hatta gerekirse muhtıra vererek siyaseti hizaya çekmeyi kendileri için bir vazife addederlerdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Baba Korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    5 müteahhite yol köprü yap diye verilen 160 milyar TL'yi keşke Bayraktar'a verseydiniz, o paranın onda biriyle hipersonik füze yapardı. Geriye kalanıyla fabrikalar açılıp yüzbinlerce genç iş sahibi olurdu. Tarımda da rusyaya ukraynaya muhtaç kalmazdık
    Cevapla
  • KıyamEt 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizler Güç Zehirlenmesi yaşıyorsunuz..Sizler herşeyi iyi yaptığınızı zannediyorsunuz.Yandaşınız çıkmış enflasyon hesaplıyor.neymiş ABD %1,4 den %7 oldu %400 arttı ve bunun gibi birçok AB ülkesini sıralamış sonra da bizde %15 ten %36 ya çıktı %147 arttı..bakın bizde daha az artmış diyor..bu nasıl bir yüzsüzlüktür Allah sizi bildiği gibi yapsın..
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye eskisi gibi ümmetin sancağı olacak inşallah.. Çekilen sancılar belki de bunun habercisi, bir de bu açıdan bak. Savunma sanayi niye böyle fırladı sanıyorsunuz? Terörün belinin kırılması bir şey ifade etmiyor mu? Öldürülen terörist sayısı kaç biliyor musun? Niye artık eskisi gibi terör saldırıları olmuyor, karakollar basılmıyor? düşündün mü? Gerekirse soğan ekmek yiyeceğiz O FÜZELER, O SİLAHLAR, O UÇAKLAR, SİHALER YAPILACAK...
    Cevapla
  • Seyit Onbaşı Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç Tarafı Denizlerle çevrili İçerisinde ve Dışarısında Hainlerle Dolu Bir Coğrafya da Yaşam Savaşı Vermek Kolay Olmasa gerek! Bizler Altmışlı kuşağın *"O Günlerin acılı Çocuklarıyız! İkibinli yıllara gelinceye değin Bu Aziz Milletimize Çok Acı çektirdiler! Milletin Öz Evlatları nı birbirine kırdırdılar! Hayat pahalı lıgi, enflasyon yüzde , binlerde ikibinlerde! Çay yok. yağ yok.yokta yok!. Rabbim Devletimizi, Ülkemizi Payidar Eyleyip Devletimize Zeval Vermesin İnşaallah cc Amin. Yirmi yıldır!. Yol var sonmodel her evin önünde bir araba! Dua Edelim de! Bu günkü Güzel Günleri Ucuz vaadlere kanıp Kaybetmeyelim!
    Cevapla
  • MUSTAFA 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim razı olsun sızın gıbılerden
    Cevapla
  • İsmail 21 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece dua etmek yetmez, sahip çıkarak dua etmemiz lazım.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Ahmet amca. Şükretmeyi kimse unutmasın. Yorumun için içten teşekkür ederim, ellerinden öperim
    Cevapla
  • hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    yaparasa ak parti yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi