İYİ Parti'de kavga çok büyük: İşte Koray Aydın ve Ağıralioğlu mevzusunun detayları...

İYİ Parti'de deprem etkisi oluşturan Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevlerinden alınması olayıyla alakalı çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İYİ Parti'de kavga çok büyük: İşte Koray Aydın ve Ağıralioğlu mevzusunun detayları...
İYİ Parti'de kavga çok büyük: İşte Koray Aydın ve Ağıralioğlu mevzusunun detayları...
GİRİŞ 02.04.2022 10:59 GÜNCELLEME 02.04.2022 11:04
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde ani bir karar alarak beklenmedik bir şekilde partinin iki numaralı koltuğunu Koray Aydın'dan aldı ve teşkilatları kendine bağladı. Akşener ayrıca parti içinde bir diğer kritik isim olan Yavuz Ağıralioğlu'nu da Genel Başkan Yardımcılığı görevinden aldı.

Yaşanan olay partide büyük şok etkisi oluşturdu... En çok merak edilen ise parti için önemli bir yere sahip bu iki ismin ani bir hamleyle neden görevlerinden alındıklarıydı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bu soruya cevaplar içeren çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Övür yazısında İYİ Partili bir ismin yaptığı açıklamayı şu şekilde aktardı:

"Bir İyi Partili şöyle diyor: Teşkilatçılığıyla bilinen Koray Aydın olmasaydı İYİ Parti olmazdı, ancak o da teşkilatı ele geçirerek Akşener'in korkulu rüyası oldu. Bütün iller ona bağlı olduğu için istese Akşener'i indirebilir. Bu yüzden artık Akşener o korkulu rüyayla yaşamak istemiyor. Kendisini güçlü hissettiği bir anda kestirip attı."

Kamuoyunun Ağıralioğlu'nun saf dışı bırakılmasının CHP-HDP'ye bağladığını ancak bu bilginin eksik olduğunu dile getiren Övür, "İYİ Partililere göre başka gerekçeler de var. En önemlisi de Akşener ve toplama yönetiminin Ağıralioğlu'ndan korkmaları... İYİ Parti yönetiminde, 'Ağıralioğlu'nun her an masayı devirebileceği' korkusu yaşanıyor." dedi.

İşte Mahmut Övür'ün o yazısı: 

Şu gerçeği siyasetle ilgilenenler bilir, muhalefetteki bir parti siyaset üretip toplumda umut rüzgârı estiremiyorsa kendi içinde kavga eder.

Bugün CHP ve İYİ Parti'de yaşanan görev değişimlerinin, çizilmelerin arkasında böyle bir gerçek var.

Bu gerçeği CHP hep yaşadığı için hiç şaşırtıcı değil. Daha şimdiden Kılıçdaroğlu sonrasının hesapları yapılıyor. İster aday olup kazansın, ister kaybetsin, isterse aday olmasın, 2023 seçimleri sonrası CHP'nin başında Kılıçdaroğlu'nun olmayacağını kendisi de biliyor. Bu nedenle CHP'nin seçim sonrasını bile şimdiden tasarlıyor.

İYİ PARTİ'DE KAVGA ÇOK DAHA BÜYÜK

CHP'de durum böyle de İYİ Parti'de farklı mı?

İYİ Parti'deki kavga çok daha büyük... Baksanıza, elinin en güçlü olduğu dönemde Meral Akşener, partisinin iki önemli ismini, Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nu bir hamlede oyun dışına çıkardı.

ARKASINDA DERİN BİR HESAP

Seçim işlerinin başına getirilen Aydın sanki hâlâ oyunun içinde gibi görünse de kazın ayağı öyle değil. Partinin il ve ilçe örgütlerini bire bir oluşturan Koray Aydın'ın seçime gidilen bir süreçte o görevden alınması basit bir operasyon değil. Arkasında derin bir hesap var.

'KORAY AYDIN OLMASAYDI İYİ PARTİ OLMAZDI'

Bir İyi Partili şöyle diyor:

"Teşkilatçılığıyla bilinen Koray Aydın olmasaydı İYİ Parti olmazdı, ancak o da teşkilatı ele geçirerek Akşener'in korkulu rüyası oldu. Bütün iller ona bağlı olduğu için istese Akşener'i indirebilir. Bu yüzden artık Akşener o korkulu rüyayla yaşamak istemiyor. Kendisini güçlü hissettiği bir anda kestirip attı."

YERİNE GELECEK İSİM

Yerine de büyük olasılıkla bir süre sonra teşkilatı ürkütmemek için Aydın'la siyasi benzerliği olan ama Aydın kadar teşkilatı elinde tutma arzusu taşımayan Müsavat Dervişoğlu'nun getirileceği söyleniyor.

'DAHA FAZLA KALSAYDI TEHLİKE OLURDU'

Konuştuğum İYİ Partili sözünü esirgemeden Aydın için şu tespiti yapıyor:

"Ülkücü hareketi iyi bildiği için kullanıldı, kullanıldı, şimdi de zamanı geldi atıldı... Bütün liderler böyledir, daha fazla kalsaydı tehlike olurdu."

'HER AN MASAYI DEVİREBİLİR' KORKUSU YAŞANIYOR

İşin garip tarafı, benzer bir "tehlike" tespiti Yavuz Ağıralioğlu için de yapılıyor. Ben de dahil birçok yorumcu Ağıralioğlu'nun CHP-HDP nedeniyle saf dışı bırakıldığını yazdık. Bu yaklaşım yanlış değil ama eksik. İYİ Partililere göre başka gerekçeler de var. En önemlisi de Akşener ve toplama yönetiminin Ağıralioğlu'ndan korkmaları... İYİ Parti yönetiminde, "Ağıralioğlu'nun her an masayı devirebileceği" korkusu yaşanıyor.

Masadan kastedilen de 6'lı 28 Şubat İttifakı Masası. Operasyonu yapanlara göre, ittifak tam ete kemiğe bürünmeden Ağıralioğlu'nun yapacağı hamle partiye büyük zarar verirdi. Bu yüzden boşa çıkartıldı. Acaba işin içinde Biden'ın eli de var mı?

PARTİ TABANINDA CİDDİ ETKİSİ VAR, HABER BİLE VERİLMEDEN YÖNETİM DIŞINA İTİLDİ

Tabii bu işin sadece bir yanı... İYİ Partililere göre, ağzı laf yapan Ağıralioğlu'nun, hem kamuoyunda hem de parti tabanında çok ciddi bir karşılığı var. Bunun giderek güçleneceği ve tehlikeli olabileceği ihtimali de mevcut ve bu nedenle haber bile verilmeden yönetim dışına itildi.

Bir anlamda Akşener hızlı harekete geçerek iki siyasi aktörün önünü kesti. Büyük ihtimalle Koray Aydın kendisine verilen makamla oyalanacak. Peki ya Ağıralioğlu?
Şimdi merak edilen, partililerin gördüğü bu gerçeklere Ağıralioğlu'nun nasıl tepki vereceği. Hiçbir şey olmamış gibi çizilmesini içine sindirip bekleyecek mi yoksa istifa edip gidecek mi ya da parti içinde yeni bir muhalefet hattı mı oluşturacak?

YORUMLAR 179
  • Dursun ABASIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi yapılan bu görev değişikliğini anlamadım.İnşallah partiye zarar vermez,oy kaybı yaşanmaz.Tam seçim kazanılacak derken böyle bir yanlış yapılmış olmaz.
    Cevapla
  • Deliyurek 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi partiyi biz akşener var diye sevmedik Koray ve agarali nin olmadigi bir parti bende bitmiştir
    Cevapla
  • Serdar yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Koray Aydın liderliğe oynadığı yıllardır biliyorum. Ama Y. Agiralioglu halktan sevgi topladı. Ama bu iki siyasetçi liderine yani M Aksenerin kuyusunu kalırlarsa çok ayip olur. Yine yazıyorum K. Aydın belki teşkilatı kafasına göre ayarlayabilir. A.a Y. AGIRALIOGLU DAVA adamıdır. Benxe guvenilir. Halktan da bir sevgi olustu. Sayın.M Aksener bu iki siyasetçiyi bir şekilde yanlarına almalı ve iki siyasetçiyi m. Aksener yanına alıp medyadan halkın karşısına cikmalilar. Halk bunların birlik ve beraberlikte olduklarını görmeliler
    Cevapla
  • Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yedi benzemez kendi içlerinde bile koltuk derdine düşmüşler milleti devleti düşünen yok bunlar mı Türkiyeyi yönetebilecek Allah muhafaza iktidar olsalar Suriyeden beter oluruz
    Cevapla
  • Ovali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sekizinci benzemez sen ol
    Cevapla
  • Muharrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırayla hepsini yer.Sen İsmail Koncuk'u yerken ses çıkarmazsan.Işte senide yerler.Sıra Koray Aydın'da partidende atacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi