Türkiye'den İrpin ve Buça'daki katliama tepki: Dehşet verici!

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Kiev yakınlarındaki Buça kentinde katledilen onlarca sivile ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan görüntülerin dehşet verici olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 06.04.2022 07:53 GÜNCELLEME 06.04.2022 09:12
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bucha ve İrpin'deki görüntülere ilişkin, "Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir" açıklaması yapıldı.

Dışişleri Bakanlığından, Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin bölgelerinde medyaya yansıyan görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Bölgede hayatını kaybedenler siyah torbalar ile Buça Kilisesi yakınına gömüldü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz. Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir. Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir"

YORUMLAR 79
  • TurcoBEY 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın bu denli aptalca bir iş yapacağını sanmıyorum. Barışı engellemek isteyenlerin işi olsa gerek!
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna’daki CIA nın kurduğu neo-Nazi çetelerinin en büyük katliamlarından biri Odessa’daki sendika binasının yakılmasıydı. Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentinde 48 kişinin öldüğü ve 250'den fazla kişinin yaralandığı sendika binası katliamı
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalıların ıraktaki petrole bulanmış ördek işine dönmesin itinalı yaklaşmak lazım Avrupa ve amerikalılar bu işte algı varmı kesinlikle guvenmiyorum
    Cevapla
  • Ibrahim y 2 yıl önce Şikayet Et
    Barışı istemeyip Rusya'yı kıskaca almak için istihbarat kar yapmış olamazmi.
    Cevapla
  • engin 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu zalimliği ancak ve ancak coniler paralı askerlerine yaptırmıştır. onlar ingiliz senaryosunu ve hollwoodun stüdyosunu bu sefer ukraynaya taşıdılar. sadece bu sefer de ırakta, suriyede, afganistanda yaptıkları gibi gerçekten can aldılar. araştırsınlar, altından kesin coniler ve ingilizler çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek