Gültekin Uysal'dan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter!

Altılı ittifak, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili suskunluğunu korurken, ittifakın ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, adaylık için 3 kriter açıkladı.

Gültekin Uysal'dan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter!
Gültekin Uysal'dan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter!
GİRİŞ 10.04.2022 18:41 GÜNCELLEME 10.04.2022 18:45
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Genel seçimin yaklaşmasıyla beraber cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmayan Millet İttifakı'nın ne yapacağı merak konusu oldu.

Bu kapsamda birçok isim ortaya atılırken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"BİRİLERİNİN GÖNLÜ İSTEDİ DİYE..."

Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYIYLA İLGİLİ 3 KRİTER

Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" dedi.

YORUMLAR 56
  • Said 2 yıl önce Şikayet Et
    100 yıldır DİNSİZ yaşatıldın CHP tarafından O'na ses yok 20 yıllık muhafazakar parti mi GÖZÜNE BATIYOR. Kim gelirse gelsin CHP gelmesin TEK Kriterim. Çünkü Osmanlıyı yıkanlar bunlar, Şeriatı kaldıranlar bunlar, Laikliği(Dinsizliği) getirenler bunlar her türlü Edepsizliği Yayanlar/Çoğaltanlar CHP'liler. Ben böyle Kâfir bir parti varken onun karşısında kim varsa Onun Yanındayım, Desteğim Onadır. Bugün Tayyip Erdoğan(AK Parti) olur yarın Başka bir Müslüman evladını desteklerim ama KESİNLİKLE CHP'nin yolunu açmam, işini kolaylaştırmam onların dümenine İNŞALLAH Su Taşımam. Şu taşıyanlara da Müslüman DEMEM. Sakallı da olsa Namaz da kılsa Hacca da gitse.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kim ya Menderesin partisini eline geçirmiş Menderesi asanlarla beraber sizde hiçmi fikir izan yok Chp değişdi diyorlar Chp hep dinimizinen sorunlu bir pari utanın sağ partiler
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Aldığın oy kadar konuşsan hatta hiç konuşma çünkü oy potansiyelin sıfır chpkk kıl kuyruğu olmuşsunuz utanmadan çıkıp ahkam kesiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adnan Menderese olan ihanetin seni boğacak.
    Cevapla
  • bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet çok akıllı davranıyor. Adaylarını 2023 te açıklayacaklar.
    Cevapla
  • Trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet seçim günü açıklayacaklarmış kesin bilgi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!