Son dakika: Doğu Akdeniz gazıyla ilgili önemli açıklama: ABD, Türkiye'yi istiyor!

İsrail-Türkiye ilişkileri, Doğu Akdeniz gazı ile ilgili gelişmeler, Türkiye-ABD ilişkilerini güçlendiriyor. TBMM Komisyon Başkanı Altunyaldız, Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını ABD'nin desteklediğini dile getirdi.

GİRİŞ 11.04.2022 07:35 GÜNCELLEME 11.04.2022 09:58
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasıyla ilgili müzakereler devam ederken, ABD'nin de bu sürece dâhil olunması konusunda istekli olduğu belirtiliyor.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız "Türkiye'nin TAP ve TANAP'ta yaptığı gibi, yani Azerbaycan doğalgazının Avrupa'ya geçiş modelini Doğu Akdeniz’de uygulayarak, bölgenin gazını ve petrolünü Avrupa'ya ulaştırabilecek projeyi, ABD’nin de desteklediği bir yapı hâline getirebiliriz" dedi.

ABD DESTEK VERME KONUSUNDA İSTEKLİ

Türkiye ile ABD arasındaki yeni dönemde ilişkilerin nasıl olacağı konusunu bir grup gazeteciye anlatan Ziya Altunyaldız "Geçtiğimiz ay ABD’ye 5 günlük ziyaret gerçekleştirdik. Şu anda 28 milyar dolar olan ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için önemli konuları masaya yatırdık. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte dünyanın enerji bağımlılığını ortaya çıkardığı sorunlar var. ABD, Türkiye ve Avrupa'nın projelerde birlikte çalışarak, enerjide kaynak ve ülke çeşitliliğinin sağlanması gibi çok net gelişmeler var. ABD'nin buna destek vermek konusunda istekli olduğunu gördük" diye konuştu.

ABD, AFRİKA'DA TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR

Ziya Altunyaldız, şu anki rakamların gerçekten yetersiz olduğunu ve yapılacak doğrudan yatırımların ticareti destekleyecek ana unsur olduğu belirterek şunları anlattı: Karşılıklı yatırımların büyük ölçüde desteklenmesi gerektiğinin altını çizdik. Afrika'ya müteahhitlik ve altyapı yatırımları başta olmak üzere birçok alanda ortak yatırımların yapılması hususlarını konuştuk.

Türkiye'nin farklı eyaletlerde lojistik merkezlerinin artırılması ve büyütülmesi konusunu da konuştuk. Önümüzdeki dönemde stratejik ortaklıklarla ilgili hangi adımların atılacağı gündeme geldi. ABD Ticaret Bakanı'nın bu çerçevede Türkiye'ye gelmesi söz konusu. Diyalog mekanizması son derece önemli. Karşılıklı bu tür heyetler gelip gidecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 53
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Girit'in Batısı ve Kıbrıs adasının Güney ve Doğusunda keşfedilecek doğalgaz rezerv sahalarımız dikkate alınarak boru hatları projelendirilmelidir .
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ab üylihine neden almıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Var mı ?
    Cevapla
  • 1 inci Anderun 2 yıl önce Şikayet Et
    israil dogal gazi eger turkiye uzerinden avrupaya ulastirilacaksa, boru hatti bizim akdenizdeki olasi dogalgaz veya olasi petrol kuyulari hatti uzerine inşa edilsin.
    Cevapla
  • Spiderman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi efendim .
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta gaz yok mu da israil kuzey Irak'a gaz veriyor ?kendisine bağlamaya devam arzı mevudla
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    kerkuk yumurtalık boru hattı o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!