Türkiye'den ABD'deki rapora tepki: Külliyen reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2021 İnsan Hakları Raporu’nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" açıklaması yapıldı.

Türkiye'den ABD'deki rapora tepki: Külliyen reddediyoruz
Türkiye'den ABD'deki rapora tepki: Külliyen reddediyoruz
GİRİŞ 14.04.2022 17:00 GÜNCELLEME 14.04.2022 17:21
Bu Habere 283 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 2021 İnsan Hakları Raporu'na tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

ABD Dışişleri Bakanlığının 12 Nisan 2022 tarihinde yayımladığı 2021 İnsan Hakları Raporu’nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz.

Ülkemizin PKK/YPG, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C başta olmak üzere terörizmin her türüne karşı yürüttüğü mücadelenin ABD tarafından halen idrak edilememiş olmasını esefle karşılıyoruz.

15 Temmuz hain darbe girişiminin faili FETÖ’nün yalanlarının raporda geniş yer bulması, ortaya koyduğumuz tüm somut delillere rağmen, ABD’nin göz yumduğu bu terör örgütünün propagandasına alet olmaya devam ettiğini göstermektedir.

Raporda, PKK’nın terör örgütü olduğunu göz ardı eden ve terörle bağlantılı çevrelerin söylemlerine destek mahiyetindeki iddialara yer verilmesi de keza kabul edilemezdir.

Önceki raporlar bağlamında da vurguladığımız gibi, ülkemizin insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik iradesi tamdır. Uluslararası insan hakları mekanizmaları ile işbirliğimiz, 2019 Yargı Reformu Stratejisi ve 2021 İnsan Hakları Eylem Planı bu iradenin somut göstergelerinden sadece bazılarıdır.

ABD’yi insan hakları konusunda kendi siciline odaklanmaya ve terörizmle mücadele gerekçesi altında başka terörist grupların uzantılarıyla tesis ettiği ortaklıkları sonlandırmaya davet ediyoruz.

Türkiye kendi vatandaşları ile ev sahipliği yaptığı milyonlarca kişinin haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 283
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ihracatını AB-D'den Asya ve Afrika bölgesine kaydırmalı, ihracatımızın çoğunu AB'ye yaptığımız için ekonomik ambargo korkusuyla Yunanistan gibi çapulcu ülkelere gerektiği cevabı veremiyoruz, Misak-ı Milli topraklarımızı bu ekonomik ambargo korkusu yüzünden geri alamıyoruz. Türkiye'de misak-ı milli sınırlarını acil ilhak etmeli. Böylece enerji sorunu da ortadan kalkar. Her sene 50 milyar dolar döviz enerji için yurt dışına çıkmak zorunda kalmaz, biz kendi hakkımız olanı almıyoruz yanı başımızda pkk/ypg teröristleri hakkımız olanı gasp edip para kazanıyor üstüne bize saldırıyor çaldıkları ile.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hepsi,kendisi!!!
    Cevapla
  • Şükrü 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD terörist in ta kendisidir. İçimizden bunlardan icazet alanlara yazıklar olsun
    Cevapla
  • Türkiye'm 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olan ,yalanda olsa saçmada olsa istediğini söyler.dünyanın hamisi ,islamın hadi si ni yıkıp her sene bayram kutlarsan böyle olur.esefle kınarız ancak.onlarda bi üzülür bi üzlürki sorma
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika denen illet bu yer yüzünde ki insan hakları hakkında konuşmak hakkına sahip en son ülke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor