HDP'li Mithat Sancar canlı yayında itiraf etti: 7 parti birlikte hareket ediyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı canlı yayında; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi ile birlikte hareket ettiklerini itiraf etti.

GİRİŞ 15.04.2022 14:25 GÜNCELLEME 15.04.2022 16:22
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz günlerde Macaristan'da yapılan seçimler üzerinden ittifak ortaklarına yüklendi.

MİTHAT SANCAR'DAN 'BİZSİZ YAPAMAZSINIZ' MESAJI

Cumhur İttifakı'nın adayının Başkan Erdoğan olacağını ve karşısına güçlü bir adayla çıkılmaması durumunda 'büyük yanılgıların' yaşanabileceğini ifade eden Sancar, "Macaristan örneği Türkiye'ye ne kadar benzer benzemez ayrıntılara girmeyeyim. Orada da partiler birleşti, demek ki halkın önüne inandırıcı seçenek sunamadılar, ikna edemediler." diye konuştu.

Şu anda partilerinin yüzde 11 oy oranı olduğunu belirten Sancar hedeflerinin yüzde 15 olduğunu belirtti.
 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın daveti üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Merkezindeki çalışma yemeğinde buluşmuştu.

"7 PARTİ BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi ile birlikte hareket ettiklerini itiraf eden Mithat Sancar, 7 parti olarak ortak faaliyetler yaptıklarını da söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde birlikte çalışmalar yaptıklarını söyleyen Mithat Sancar, "1 Mayıs için 7'li yapı yine birlikte hareket ediyor. Ama çok daha geniş kesimlerle birlikte 1 Mayıs'a hazırlanıyoruz." dedi.

YORUMLAR 100
  • Ali karaca 2 yıl önce Şikayet Et
    İy partiye oy veren seçmende biliyor hdp ile işbirliği yaptıklarını bilmemezlikden anlamamazlıktan geliyolar
    Cevapla
  • Beyhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İçlerinde en dürüstlü gene hdp herhalde. Diğerlerinin durumunu siz düşünün.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Cümle alem biliyor ki bunlar 7 partili ittifak yaptılar. İnanmayan Bidon'a sorabilir. Seçmeni enayi yerine koyup ikili davranmak... Sonra da dobra dobra konuşmak size mahsus bir durum hanımefendi... Anlamayana bir de şöyle anlatayım: HDP ile İP kum çakıl ise çimentosu CHP'dir.
    Cevapla
  • Yiğit 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi de malumun ilanı ki bu. Sadece birileri göz göre göre millete yalan söylüyor masa 6 lı diyor. Masa örtüsünün altında sırtlan yatıyor.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye tavsiyem pkk yi bitirin gelin oyle görüşelim derim..pkk terör örgütünü hala kürt direnişi goren zavallılar...... hani nerede direniş diye sormak lazım..abd çadırında besleme kurt askeri olmaz olsa olsa abd nin iti olur....hala anlamadılar ona yanarım..
    Cevapla
  • Dursun. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kimki pkkyı bitirsin. Genel başkanlarını bile kandil belirliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor