CHP'li belediyeler yine şaşırtmadı: Resmi yazıya rağmen sınıfta kaldılar!

İçişleri Bakanlığı kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında önemli bir adım atarken nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelere kadın konukevi yapılmasına ilişkin yazı gönderdi ancak CHP'li belediyeler sözünde durmadı.

CHP'li belediyeler yine şaşırtmadı: Resmi yazıya rağmen sınıfta kaldılar!
CHP'li belediyeler yine şaşırtmadı: Resmi yazıya rağmen sınıfta kaldılar!
GİRİŞ 15.04.2022 11:08 GÜNCELLEME 15.04.2022 11:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'nca 2 Nisan'da 81 il valiliğine 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı' genelgesi gönderildi.

HER YERDE ZORUNLU OLACAK
Genelgede, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14'üncü maddesinde yer alan 'Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 bin üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır.' hükmü gereğince çalışma yürütülmesi istenildi. Bu kanun çerçevesinde ülke genelinde nüfusu 100 binin üzerindeki 215 belediyenin kadın konukevi yapma zorunluluğu bulunuyor.

215 BELEDİYEYE YAZI GÖNDERİLDİ
Bakanlık, genelge doğrultusunda valiliklere ve 215 belediyeye yazı gönderip, kadın konukevi açılmasını istedi. Yazıda kadın konukevi açma zorunluluğu bulunup; henüz bu konuda çalışmaları bulunmadığı tespit edilen belediyelerin 2022'nin sonuna kadar kadın konukevlerini hizmete açmaları gerektiği bildirildi. Yazıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede kadın konukevlerinin etkisi vurgulanarak valilere, belediyelerin kadın konukevi açmalarına yönelik çalışmalarının takipçisi olmaları, gerekli koordineyi sağlayarak bu alandaki faaliyetlere ilişkin ilerleme raporlarını iki aylık periyotlar halinde bakanlığa bildirmeleri talimatı verildi. 

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Manisa'da Turgutlu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şu iadeleri kullanmıştı; "Belediye başkanlarından bir isteğim daha var. Bütün belediye başkanlarımızın kadın konuk sığınma evi yapması lazım.Gece yarısı kadın kavga etti, kadın nereye gidecek? Kadın konuk sığınma evine" 

CHP'Lİ BELEDİYELER SINIFTA KALDI
Türkiye genelinde nüfusu 100 binin üzerinde 77 CHP'li belediye mevcut. Bunlardan 11'i büyükşehir belediyesi, 4'ü il belediyesi, 60'ı büyükşehir ilçe belediyesi, 2'si ilçe belediyesi. Tüm bu belediyelerin, CHP liderinin talimatını yerine getirmedikleri bir kez daha görüldü. Bu belediyelerin sadece 19'unda kadın konuk evi varken yüzde 80'inde olmadığı ortaya çıktı. 2019 seçim döneminden bugüne kadar sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir Kadın Konukevi açtı.

İMAMOĞLU SÖZÜNDE DURMADI
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7 Mart 2021'de Haliç Kongre Merkezi'ndeki bir programda konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Özellikle de şiddete uğrayan kadınlara sosyal destek sunmakta kararlıyız. Tabi, umarım ki, bu şehirde ve bu ülkede ne kadına şiddet konuşulsun ne de şiddete uğrayan kadınların geçici barınmalarını sağlayan merkezlere ihtiyaç duyulsun ama var. Açtık, ihtiyaç oldukça da açmaya devam edeceğiz" dedi. Ancak İmamoğlu, sözünde durmadı. 2019 seçim döneminden bugüne kadar İmamoğlu bu yönde bir adım atmadı ve kadın konuk evi açmadı. İstanbul'da sadece Ataşehir Belediyesi Kadın Konukevi, Kartal Belediyesi Kadın Konukevi, Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi, Küçükçekmece Belediyesi Kadın Konukevi veriyor.

MANSUR YAVAŞ DA KADINLARIN YANINDA 'OLAMADI'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Büyükşehir olarak kadınların her alanda yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşmuştu. 2019 yılında göreve gelen Mansur Yavaş'ın paylaşımın aksine kadın konukevlerini noktasında herhangi bir adım atmadığı ortaya çıktı. Ankara'da yalnızca Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Konukevi, Çankaya Belediyesi Kadın Konukevi, Yenimahalle Belediyesi Kadın Konukevi bulunuyor.

YORUMLAR 21
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    chp hangi sözünde durmuş ki ?
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanları sözünde dururmu hiç müslüman olan kimse bunlara oy vermez
    Cevapla
  • Tarafsız insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki seçimde traktör vereceklerdi bu seçimde uçak vereceğiz vaadinde bulunabilirler nasıl olsa meydan geniş at gitsin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi ama sadece chp belediyelerini saymışsınız. Diğer partilerdeki 100 binin ğzeri belediyelerde durum nedir. Bunu da bilmeliyiz. Ayrıca bunu desteklediğimden değil. Bence adı konuk evi olmalı ihtiyaç sahibi herkes faydakanmalı. Şnsanlar parasız yolda kalıyor. İş işşn geliyor bulamıyor. Alacağını almıyor zorda kalışyor. Çeşitli sebeplerden dolayı ihtiyaç. Herkes için olmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zatların hangi sözü yerine gelmiş 3 tane sayamayız yazıklar olsun tüm fırıldaklara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi