Dışişleri'nden İsveç'teki Kur'an provokasyonuna sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıların geçmişten ders alınmadığını, İslam düşmanı ve ırkçı provokatif eylemlerin engellenmesinde halen tereddütlü davranıldığına dikkat çekti.

Dışişleri'nden İsveç'teki Kur'an provokasyonuna sert tepki
Dışişleri'nden İsveç'teki Kur'an provokasyonuna sert tepki
GİRİŞ 18.04.2022 18:51 GÜNCELLEME 18.04.2022 19:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayında dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen İslam'a, Müslümanlara, Kur'an-ı Kerim'e ve ibadethanelere yönelik saldırılar ve provokasyonlar en güçlü şekilde lanetlendi.

Açıklamada, "Son olarak İsveç’te kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırılar geçmişten ders alınmadığını, İslam düşmanı ve ırkçı provokatif eylemlerin engellenmesinde halen tereddütlü davranıldığını, ifade özgürlüğü kisvesi altında açıkça ve alenen nefret suçu işlenmesine göz yumulduğunu göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin İslam düşmanı ve ırkçı zihniyetin yarattığı tehdide karşı mücadelesini sürdüreceğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu çerçevede, tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığı ve ırkçılığa karşı gerekli önlemleri almaya davet ediyor, bu tehdide karşı etkin ve caydırıcı adımların süratle atılmasını, sorumluların adalete teslim edilmesini bekliyoruz." ifadeleri kullandı.

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Müslümanların kalabalık yaşadığı mahalleler ve cami önlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunda bulunmuştu.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen karşı göstericiler de yollarda lastikler yakarak, polise taş atmıştı. Bu bölgelerde çıkan isyanlarda 125 polis aracı hasar görmüş, 34 polis yaralanmış, 13 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • AlternatifDüşünce 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç büyükelçiliği dış işlerine niye çağrılmadı. islam işbirliği teşkilatı niye toplanmıyor halen. bu kadar mı ilgisiz alakasız olduk.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede İsveç malı var hemen boykot edilmelidir. İsveç mallarını boykot etmeye davet ediyorum herkesi..
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç Natoya girmek istiyor ya biz de girmelerine engel olup veto edelim. Akılları başlarına gelsin. Umarım bizimkiler bu şekilde yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!