Kılıçdaroğlu 'Seçime CHP ve İYİ Parti'den girin' teklifini yapacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Karamolloğlu'nun "Saadet, Gelecek ve DEVA'nın içinde olacağı 3. ittifak" arayışına karşı olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu, küçük partilere CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeyi önerecek.

GİRİŞ 23.04.2022 06:35 GÜNCELLEME 23.04.2022 09:09
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

CHP öncülüğünde toplanan 6'lı masada 3'üncü liderler zirvesi pazar günü Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Görüşme öncesi Demokrat Parti Genel Başkanı muhalefet liderlerini ziyaret ederek toplantının gündemini belirledi.

Yeni ittifak tartışmalarının da değerlendirileceği görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 3'üncü ittifak önerilerini kabul etmeyeceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun küçük partilere CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeyi önerecek.

GÜNDEM 3'ÜNCÜ İTTİFAK

Masanın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı "Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir" açıklaması muhalefet kanadında yeni bir tartışma başlattı. Edinilen bilgilere göre, yarın yapılacak toplantının ana gündemini de Karamollaoğlu'nun bu önerisinin oluşturacak.

YENİ İTTİFAKI İSTEMİYOR

Küçük partiler Karamollaoğlu'nun bu önerisine sıcak baksa da masanın en büyük partisi CHP'nin bu konuya mesafeli olduğu belirtildi. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediği bu nedenle de partileri kendi etrafında toplayarak seçime eli güçlü girmek istediği konuşuluyor.

LİDERLER LİSTE BAŞI

Kılıçdaroğlu'nun küçük partilere CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeyi teklif edeceği belirtildi. Kılıdçaroğlu'nun parti liderlerini liste başına koyacağı ifade edildi. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bu öneriye sıcak bakmayacağı kaydedildi.

HESAPLAR KIZIŞTI

Yeniden düzenlenen seçim kanunu ile birlikte 6'lı muhalefet yeni formüller geliştirme peşine düşerken, masada karşılıklı hesapları da kızıştırdı. DEVA ve Gelecek'in CHP'ye yönelik teminat içeren protokol talebi olduğu öne sürüldü. Kulislerde seçim sonrasında sistemin nasıl olacağı, bakanlık ve milletvekili paylaşımı gibi konuların 6 lider tarafından imzayla mutabakata dökülmesinin istendiği belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 59
  • aga ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bu daltonlar bir birine guvenmiyor hepsi bir birinin cukurunu kaziyor en buyuk kazigini bunlara chp atacak hele akp gelenleri secim bitsin chp adam yerine koymaz
    Cevapla
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence chp deva listelerinden, iyi parti gelecek partisi listelerinden girmeli.
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Birer parmak bal çal ağızlarına tav olurlar buçuk partiler. Pekide Temel amca RTE den 20 milletvekili vede AKPartinin yönetimini istemiştin. Ne kadar ucuza gittin.
    Cevapla
  • TOKATLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin bir birimizi vatan hainleri sizden bu ülkeye zarardan başka bir kar gelmez Allah sizi darma dağın etsin inşallah .
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aylardır bunlar bir paylaşım içindeler oyu veren Bizler paylaşan bölüşen onlar .yoksulluga giden Bizler .maz allah kaza olmaz inşallah yoksa bunlar İflahımızı söker
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık