Kayıp CHP'li Önder Sav'ı Vakit buldu

Vakit, Türk halkını kızdıran çıkışı sonrası ortadan kaybolan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı buldu. Sav, bu kez de merkeze çekilen eski Bolu Valisi Serindağ ile 'irtica' avına çıkıyor!

Kayıp CHP'li Önder Sav'ı Vakit buldu
Kayıp CHP'li Önder Sav'ı Vakit buldu
GİRİŞ 26.05.2008 13:57 GÜNCELLEME 16.07.2018 11:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

SERDAR ARSEVEN- ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

Vakit, yaşlı bir partilinin “hac vazifesini ifa etmek” istediğini söylemesi üzerine, “Araplara para kaptırma... Bakarsın Muhammed seni bırakmaz!” diyerek sert tepkilere neden olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile, kendisini ziyaret eden “Vali Ali Serindağ “sohbetinden” çok önemli ayrıntıları ele geçirdi.

Devletin Valisi ile derin devlet operasyonlarının Meclis’teki uzantısı CHP’nin küstahça sözleriyle tepki toplayan Genel Sekreteri Önder Sav arasındaki sohbette özellikle şu noktalar dikkat çekiyor:
- Başbakan, Bakanlar, bazı cemaatler, cemaat önde gelenleri hedef alınıyor,
- Vali’nin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanı’nın “Tarikatçı olup olmadığı” karşılıklı olarak sorgulanıyor,
- Bir Bakan tarikat önde geleninin cenazesine katılmasından dolayı kıyasıya eleştiriliyor ve Vali’nin o cenazeye

 

 

 

 

 

 

ÖNDER SAV NE DEMİŞTİ? VİDEO

 

CHP Genel Sekreteri  Önder Sav bir partilinin hacca gitme arzusuna alaycı bir üslupla, 'Boş ver, Araplara para kaptırma. Muhammed belki seni bırakmaz...' diye karşılık verdi.... 
DEVAMI İÇİN

“Bakan’a tavır koyarak” gitmediği itiraf ediliyor,
- CHP’nin sıçrama yapabilmesi için hangi kamu görevlileriyle nasıl çalışılabileceği ve o ilde CHP’nin yerel seçimleri almak için neler yapması gerektiği tartışılıyor!..
İşte, kısa bir süre önce merkez valiliği görevine alınan eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın “biçimsiz sohbet”inin ana hatları:

 

 

 

 

 

 

 

CHP YÖNETİCİSİ İLE DEVLETİN VALİSİ, CHP’NİN
SEÇİM STRATEJİSİNİ KONUŞUYORLAR…

Sav: Bolu’daki siyasi atmosfer nasıl?
Vali: İşiniz çok da kolay değil. Ama zor diye teslim olmak da doğru değil.
Sav: Kararlı, dikkatli, siyasi iradeyi arkasına alan bir siyasi yapılaşmayı sağlayacak personel malzemesi var mı?
Vali: Çok az olsa da var. Ama, çok fazla olmadığını bilmek lazım.
Sav: Bolu’yu nasıl görüyorsunuz? Özellikle, siyasi açıdan… Neler yapılabilir?
Vali: Bolu’nun temelinde Cumhuriyet Halk Partisi var. Özellikle de Belediye seçimlerinde CHP’nin oyunun yükseldiğini görüyoruz. Bolu’da ciddi bir organizasyon olursa CHP adına bir toparlanma olur. Seçimi alabilecek duruma da gelebilir.
BAŞBAKAN’I HEDEF ALIYOR
Vali:
Basına da yansıdı. Başbakan Bolu’da gizlenerek ortaya çıktı. Benim hiç haberim yoktu
Sav: Görevdeydiniz?
Vali: Evet, evet. Koskoca Başbakan’dan haber yok. Bana da haber verilmiyor.
Sav: Bolu’da olabileceğini düşünüyor muydunuz?..
Vali: Basın mensupları ve bazı kişiler bana da sordu. ‘Bolu da olduğuna dair bilgiler ulaşıyor, doğru mudur’ diye.. Benim de şüphelerim vardı ama sonuçta haber verilmemişti, bilmiyordum.
Sav: Bir Başbakan Bolu’ya gidiyor ve Valiye haber verilmiyor. Duruma bak. Ne de olsa özel korumaları var.
Vali: Ertesi günü Doğan Haber Ajansı’ndan fotoğrafını çektiler. (...) Bize ondan sonra haber verildi. Tabiî ki Başbakan dinlenmeye gelebilir. Madem geliyor, bence aramalı. Ya da hiç gizlenme.
Sav: Makul olan ikincisi yani gizlenmemesi.
Vali: Yani sıradan birisinden bahsetmiyoruz, Başbakan bu...
Vali: Ondan önce de başka bir şey oldu. Bolu’daki cenaze söz konusu… Tarikat cenazesi. Nakşi Şeyhi’nin cenazesinden bahsediyorum. Hani şu gece yarısı Bakanlar Kurulu kararıyla evinin bahçesine gömülen tarikatçı. Sayın bakanın programı bildirildi bize. Yani cenaze törenine iştirak edeceğini biliyorduk.
Sav: Öyle mi? Nedir olay?
Vali: Bakan ve vekiller geldi. (Nakşi ve Kadiri Şeyhi Sürmeli Muhammed Muhittin Haki Hoca'nın oğlu Hacı Ahmet Palazoğlu’nun geçtiğimiz Ocak ayındaki cenazesine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, SP Genel Başkanı Recai Kutan ve Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, Fatih Metin de katılmıştı. Onu kastediyor!!) Benim de katılmam gerekiyor belki ama ‘makam itibariyle böyle bir cenazeye katılmam’ diye düşündüm. Devlet geleneğine belki uymam gerekiyor ancak böyle bir cenazeye katılmak bana yakışmaz diye karar verdim. Yani kısacası ‘katılmayayım’ dedim daha iyi. Bir vali olarak böyle bir ortamda bulunmayı kendime yakıştıramadım.
Sav: Bakanın katılması çok ilginç. Üstelik bir cemaat cenazesine...
Vali: Hem de tarikat lideri… Yani bu şartlarda görev yapıyoruz. Program bildiriliyor. Programda böyle bir cenaze düşünün!..
Sav: Böyle olmaması lazım tabii… Devletin kanunlarına, geleneklerine önem veren bir yönetici için tabii bunlar çok zor, iç karartıcı bir şey. Böyle bir duruma bir vali mahkum edilmemeli.
Sav: Acaba bunların yani İçişleri Bakanı’nın tarikat ya da Gülen’le bağlantısı var mı ki? Bu konuda bir şey biliyor musunuz?
Vali: Yani öyle olduğu söyleniyor. Ama net bir şey yok.

 

 

YORUMLAR 18
  • Umut Can 15 yıl önce Şikayet Et
    Bir Vakit var, bir de Taraf.... Sav, gerçeğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan Vakit ülke demokrasisine hizmet etmiş ve kendisinden neden rahaysızlık duyulduğunu ispatlamıştır. Bir de Taraf var... O da demokrasinin yeni gücü... İki farklı ideoloji ancak birleştikleri nokta demokrasi... Herkese örnek olması dileğiyle. Haber7\'ye tşk.ederiz
    Cevapla
  • arif arı 15 yıl önce Şikayet Et
    . akp\'nin zaaflarımı varda bu tip\'leri temizleyemediler?
    Cevapla
  • idris kartal 15 yıl önce Şikayet Et
    . EDİTÖR\'ÜN NOTU: sayın yorumcumuz uyarınız için teşşekkür ederiz.selamlar
    Cevapla
  • Ragıp ÇAMLIBEL 15 yıl önce Şikayet Et
    Şuçlu Onu Buna Zaman Bolu dan Almayanda. Vali Ali Serindağ genel seçimlerden önce Bolu dan merkeze alınmalıydı,ne yazık ki Bolu AK PARTİ yönetimi ve Bolu Millet Vekilleri bu işi beceremedi Bolu da yaptıklarına ait duyumlar ortada iken görevde kaldı duyduklarımı anlatsam sayfa almaz,Suçlu Vali değil Bolu da vali olarak atayan çok uzun zaman bunca yaptıklarına karşın Bolu da vali olarak kalmasına rıza gösterenler saygılarımla
    Cevapla
  • Halil Öksüz 15 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz. sav çok basit bir insan yaptıklarına yorum gerekmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar