İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan son dakika açıklamalar

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, "Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan son dakika açıklamalar
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan son dakika açıklamalar
GİRİŞ 06.05.2022 15:18 GÜNCELLEME 06.05.2022 18:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, "Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

Bakan Yardımcısı Çataklı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Binlerce kişinin çalıştığı, pek çok dijital alt yapının, veri kayıt sistemlerinin olduğu kurumların paylaştığı resmi verilerin yerine, hiçbir bilimsel temeli olmayan, tamamen uydurma, hesabı kitabı olmayan, sosyal medyada gelişi güzel telaffuz edilen maksatlı sayılara itibar etmemiz isteniyor.

Türkiye'de bulunan 5 milyon 500 bin yabancının tamamı sığınmacı değildir. 2017 yılından bu yana Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı hemen hemen aynıdır."

Çataklı, "Binlerce kişinin çalıştığı, pek çok dijital alt yapının, veri kayıt sistemlerinin olduğu kurumların paylaştığı resmi verilerin yerine, hiçbir bilimsel temeli olmayan, tamamen uydurma, hesabı kitabı olmayan, sosyal medyada gelişi güzel telaffuz edilen maksatlı sayılara itibar etmemiz isteniyor" ifadelerini kullandı.

'KİRLİ BİR PROPAGANDA'

Çataklı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu işlerin sahada fiilen nasıl yürüdüğünü bilmeyen insanların, FETÖ ve PKK menşeli sosyal medya hesapların desteğiyle yaptıkları, kirli bir propaganda ve algı oyunundan başka birşey değildir. Bunları özellikle bot hesaplarla gerçekleştiriyorlar. 30-40 tane hesap, bazen tek kişi tarafından yönetiliyor. Bot hesapların örgütsel dağılımına baktığımızda da yüzde 31’inin FETÖ yanlısı, yüzde 12’sinin de PKK/KCK yanlısı olduğunu görüyoruz.

Sessiz İstila etiketi altında paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54’ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu görüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • M.T 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yorumcuların seceresini tespit ediniz. fetönün başka versiyonudur bunlar. Puşt baydın kriptolarını teker teker harcıyor. Ehillerimiz flake in meydan okumasını değerlendirmelidir. Bu provokasyonlar 15 temmuzun devamıdır. Acımasız olmazsanız 15 temmuzlara düşersiniz. Tüm batılı unsurları hasımlarına ifşa ediniz.
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım onlar ajan provakatör çaresizliğin tavan yaptığı zavallılar. Birde prof.ünvanı var onlara bu insanları kimler vermiş kanı bozuk bunlar hepsi FETÖ CİA MOSSAD ajanı biz biliyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman 2 milyon uzak doğulu işçi çalışıyor
    Cevapla
  • MUHAMMET R ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım.Resmi rakamlara itibar ediyoruz.Sizin de sosyal medyada teleffuz edilen rakamlara itibar edebilmeniz için,Sinan Oğan'ın resmi facebook sayfasındaki son 4-5 paylaşımı görmenizi tavsiye ederiz.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    2017den beri sayı hemen-hemen aynı imiş. Doğumları saymıyorsunuz galiba.
    Cevapla
  • ibr 1 yıl önce Şikayet Et
    Giden 500 bini saymıyorsunuz galiba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı