İBB Başkanı İmamoğlu hakkında suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Rize, Artvin ve Trabzon gezilerinde kamu kaynaklarının, kişisel siyasi faaliyetler kapsamında kullanılıp kullanılmadığının tespiti amacıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında suç duyurusu
İBB Başkanı İmamoğlu hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 08.05.2022 22:21 GÜNCELLEME 09.05.2022 09:14
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, avukat Aydın Egemen tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, İmamoğlu'nun, İBB kaynaklarını seçilmiş olduğu il hudutları dışında, siyasi amaç ve saiklerle sarf etmiş olduğunun kamuoyuna yansıdığı anımsatılarak, bu hususların araştırılması talep edildi.
 

Fatih Erbakan'dan İmamoğlu'na tepki! Millet İttifakı'na aday önerisiFatih Erbakan'dan İmamoğlu'na tepki! Millet İttifakı'na aday önerisi

İmamoğlu'nun "2023 yılında yapılacak seçimlerde devlet başkanlığı adaylığına dair bir kararı var ise İBB Başkanlığından istifa etmesi gerektiği" belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Oysa, seçilmiş belediye başkanlığı unvanı ve görev süresince, çalışma gün mesaisini, uhdesinde bulunan tüm kamu kaynaklarını, bulunduğu ilde yaşayan halkın huzur ve sükunu için harcama yerine, gerek mesaisini ve gerekse seçilmekle elde ettiği kamu kaynaklarını, kişisel siyasi amaç ve saiklerine sarf etmiş olduğu kamuoyuna yansımıştır. Bu iddiaların araştırılmasını talep ediyorum. Bu ise görevi kötüye kullanmaktır."

KAMU ZARARININ GİDERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Seçilmiş kişilerin kendilerini seçenlere karşı şeffaflık içerisinde, hukuk devleti ve demokrasi normlarına uygun hareket etmesinin asıl hedef olduğu dile getirilen dilekçede, "Bu hedef, çocuklarımızın, millet olarak geleceğimizin teminat altına alınmasıdır. Sayın savcılık makamlarınızca, şüphelinin ilgili tarihte Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Artvin Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Trabzon ziyareti/mitingi olarak kamuoyuna yansımış bir dizi siyasi faaliyetlerinde, İstanbul Belediyesi kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında bir kuruş dahi sarf edilip edilmediğinin, bir bardak su dahi olsa araştırılmasını, şayet tespit edilmesi durumunda kamu zararının giderilmesini saygıyla arz ve talep ediyorum." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 191
  • Karabük78 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir karar
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    ekremiç bir zaman olamayacak ama sizinde döneminiz bizim gözümüzde artık bitti siz bu halkı üstten görmeye devam edin
    Cevapla
  • 65 vanlıyam 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullular bunu hak etmişti Allah ta başlarına bunu koydu
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam bu adamı beğenmedik doğruda nasıl böyle yorum yaparsın bende sana bir sürü örnek yazarım şimdi küçük dlini yutar cevap vermezsin siz kendinizi ne satıyorsunuz ya seçilmiş insanlarmı bu ülkede bir tek sizmi doğrusunuz ALLAH yanlızca sizin yaratıcınızmı saçma sapan yorum yapıyorsun
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul nimet nimet diye boşuna demedi belediyenin her şeyini kullanıyor
    Cevapla
  • başkent 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın melih gökçek mitinglere belediye otobüsleriyle adam taşırken sesiniz çıkmıyordu? Ki şehir dışları mitingleride dahil. Bize haram olan size helal mi? Allah var Allah hessap sorar adam..
    Cevapla
  • Netitrebet 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş . Gram bilgin yok. Miting döneminde o tip harcamaları herkes yapar. Ona kimse karışmaz. Bu miting harcaması mı ? Allah elbette var ve böyle sapkınlıkları elbette cezalandıracak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?