Bakan Süleyman Soylu tek tek açıkladı! O büyükelçi ile neler konuşuldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 6'lı ittifakın ortak bildirisini Batı'lı bir büyükelçiye onaylatan CHP'liler ile büyükelçi arasında yapılan görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin çok çarpıcı bilgiler paylaştı.

GİRİŞ 11.05.2022 16:31 GÜNCELLEME 12.05.2022 11:35
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu'nun Kılıçdaroğlu hakkında daha önce "Altılı toplantısından sonra 'bir büyükelçini' bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin" sözleri büyük yankı uyandırmış Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği ismin de CHP’li Ahmet Ünal Çeviköz olduğu iddia edilmişti.

Aydın'daki Adnan Menderes Müzesi'nde düzenlenen "Demokrasiye Geçişin 72. Yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi" konulu foruma katılan Soylu, Büyükelçi iddiaları hakkında "ihaneti vataniye olabilecek tablo" diye tanımladığı olayla ilgili gündem olacak yeni detaylar paylaştı. 

"BEN TEK TEK KONUŞTUĞUNUZ CÜMLELERİ SÖYLEYECEĞİM"

"Bin yıldır değiştirmek istiyorlar, 'biz sizi beğenmiyoruz' diyorlar. Çünkü biz batının bize giydirdiği elbiseye girmedik bugüne kadar" diyen Soylu, bugünlerde büyükelçilerin hareketli olmasının da bununla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Ben bir şey söyledim; 'siz bir büyükelçiyi, birisine gönderdiniz' dedim. 'Ben göndermedim' desin Sayın Kılıçdaroğlu. Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Adnan Menderesin ruhu burada, utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz.

ÇAĞATAY KILIÇ DEDİKODUSU YAPTINIZ

Ufak bir dedikodu daha vereyim, Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. 'Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi' diye dedikodusunu yaptınız.

"ALİ BABACAN'I, AHMET DAVUTOĞLU'NU NEREYE OTURTTUĞUNUZU KONUŞTUNUZ"

 Daha söyleyeyim Ukrayna Rusya krizinin, savaşın ve o savaşın sonuçlarının Türkiye’nin seçimini nasıl etkileyeceğinin değerlendirdiniz. Daha ötesini söyleyeyim; sözde millet ittifakı içerisindeki bütün ayrıntıları Ali Babacan’ı nereye oturttuğunuzu, Ahmet Davutoğlu’nu nereye oturttuğunuzu, HDP’den nasıl oy alınacağını, nasıl oy devşirileceğini…

CÜMLE CÜMLE NASIL ÖĞRENDİ?

Hiçbir hassasiyetiniz yok. Allah’tan bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan ve bunlar nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihaneti vataniye olabilecek bir tabloyu burada ortaya koyabiliyorlar. Sizin ne demokrasiye ne vatana ne ortaya koyduğunuz masaya saygınız olmadığını biraz daha konuşurlarsa daha ötesini söyleyerek ortaya koyacağım.

"ELBETTE MİLLET KAZANIR"

İdam edilen bir başbakan, dışişleri bakanı, maliye bakanı, hapse atılan bir cumhurbaşkanı ve hapiste öldürülen insanların anısının yaşatıldığı bir müzede bulunduklarını anlatan Soylu, millete teslim olanlar ile Batı'ya teslim olanlar arasında önemli farklılıklar bulunduğunu söyledi.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Aramızdaki fark şu, biz ölüme razıyız, onlar tatlı hayatlarına razılar. Tayyip Erdoğan ile aralarındaki fark da bu. Tayyip Erdoğan, Allah'a ve millete teslim, onlar Batı'ya teslim. Burada kim kazanır, elbette millet kazanır.

Millet kendine ait cezalandırma taleplerini de Batı'dan sürekli görmektedir. Buna da bir karşılık vermektedir. 1960'da darbe oldu, korkmadı. 1965'da Adalet Partisini getirdi. 1980'de darbe oldu. Dönemin cumhurbaşkanı çıktı, 'şu partiye oy vereceksiniz' dedi, millet tersini yaptı. Amerika'ya, darbeye baskıya karşı geldi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 134
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin düşmanları ne abd, ne yunanistan ne arap birliği nede esat, Türkiyenin baş düşmanı chp dir hemde en büyük düşmanı.Hani chp Atatürkün partisiydi ne oldu chp oldu pkk,ın arka bahçesi Chp a dan z,ye vatan hainleriyle doludur ve Türk düşmanıdır.
    Cevapla
  • 05Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun için her daim REİS
    Cevapla
  • Alman usulü 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de muhalefetin Almanya ile ilişkilerinden çok pis kokular geliyor.Ciddiye alınmalı.Almanlar zamanında Sovyetlerin başına Gorbaçov gibi birini geçirip,ülkelerini tek kurşun at atmadan birleştirebildiler.Gorbaçov şu an Almanya da emekliliğinin tadını çíkarıyor..
    Cevapla
  • Keko 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağ aslanı yazılır Soylu diye okunur
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp kapatılmalıdır, elinden İş bankası hisseleri alınıp Hazineye devredilmelidir....
    Cevapla
  • arslantürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlikleri sadece devlet değil millette biliyor, buna rağmen hükümet tarafından hiç bir müdahale yapılmıyorsa, devlet sessiz kalıyorsa buda vatana ihanete çanak tutmaya benzer, ya gereğini yapın yada yapacak birileri gelsin.
    Cevapla
  • Ömer dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet bunların yaptıkları hakkında işlem yapmaya kalksa bütün dünya ve muhalefette oy verenler hükümet muhalefeti susturdu onları hapse atarak önünü açtı bu diktatörlükle yönetimi diyecek bütün avrupa başımıza çöreklenecek bu sebeple bu hainlere devlet dokunmuyor demirtas 51 kisikişinin kanı var ellerinde muhalefet avrupa ne diyor neden içerde ne suçu var bu adamın demiyor mu osman kavala niye içerde demiyorlarmi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması