AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan'dan Mansur Yavaş'a sert sorular: Ringden kaçıyor!

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'ın sorularını yanıtladı. Özcan, ringden kaçan Mansur Yavaş'a hodrimeydan çağrısını yineledi, Ankara'daki yönetimin beceriksizlerini sıraladı.

GİRİŞ 13.05.2022 11:16 GÜNCELLEME 13.05.2022 11:17
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'ın sorularını yanıtladı. Ankara'daki son durumu aktaran Özcan, başkentte beceriksiz bir yönetim olduğunu söyledi. Mansur Yavaş'a, kendisinin daha önce yaptığı açıklamalar üzerinden zor sorular soran Özcan, "İstanbul balonu patladı, Ankara'da neden durum böyle değil" sorusuna ise çarpıcı bir yanıt verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yayınlarda ve meydanda olduğunu vurgulayan Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ringden kaçtığını söyledi.

Özcan'ın açıklamaları şöyle: 

AK PARTİ’NİN REKOR ÜYE SAYISI

Ankara'da üye sayısı, seçmenin yüzde 20'sini geçerek rekor kırmıştı. Çalışmalarda son durum nedir?

Bir siyasi parti için en önemli şey teşkilatlanma. Burada da en büyük destek üyelerden geliyor. Seçmenimizin yüzde 20’sini aşmak bizim için hedefti, son 2 yılda yapılan 200 binin üzerinde üye kaydıyla Ankaralı seçmenimiz AK Parti’ye olan güvenini resmi taraf olarak göstermiştir. Ben hem Ankaralı hemşerilerimize hem de teşkilat çalışmalarında görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim sadece Ankara’da üye sayımız 800 bini bulmuş durumda. Diğer siyasi partilerin tüm Türkiye’de o kadar üyesi yok.

GENÇLERİN AK PARTİ'YE KATILIM ORANI NASIL?

Son dönemde ülkemizde Z Kuşağı sıkça konuşuluyor. Üye sayısında gençlerin oranı nasıl?

Gençler üye oluyor. Bizim kendi teşkilatlarımız arasında da yarış vardır. Hem Ankara Gençlik Kollarımız hem de Kadın Kollarımız iller arasında birinci olmuştur. Kadın ve gençlere en çok değer veren parti AK Parti’dir. Bu üyelik oranımıza da yansıyor. Yaptığımız üyelerin yüzde 33’ünü gençler oluşturuyor.

Z Kuşağı veya başka şekilde gençleri kalıba sokmaya çalışıyorlar. Bizim gençlerimiz alfabenin son harfi olamaz. Bizim gençlerimiz olsa olsa Elif Kuşağı olur. Dimdik olur.

ANKARA'DA KABUSA DÖNÜŞEN SOKAK KÖPEĞİ SALDIRILARI

Sokak köpekleriyle sıkça tartışma konusu oluyor. Cumhurbaşkanı’nın belediyelere talimatı oldu. Bazı kararlar alındı. Bu tarz olaylar Ankara’da çok yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir çalışma yapmıyor mu?

3 yıldır görevdeler. CHP’li belediyenin yönettiğini biz her alanda görüyoruz. Seçimden önce sokak hayvanları ve barınaklarla ilgili Yavaş’ın iddiaları ve vaatleri vardır. Seçim kazandılar, aradan yıllar geçti. Her faaliyet raporunda bakıyoruz. Ayırdığımız bütçelerin hepsinin kısıldığını görüyoruz. Faaliyet raporlarında da sokak hayvanlarıyla ilgili hiçbir çalışma olmadığını görmekteyiz. Ancak algı oluyor. Sokak hayvanlarına mama üretiyoruz diyorlar. Bilboardlara da yazdılar. Ama bunu örneğin Sincan Belediyesi daha önce yapıyordu. İlk kez yapılmış gibi gösteriyorlar.

Sokak köpekleri çocuklara saldırıyor. Birçok ailemizle görüşüyoruz. Şu anda Ankara’da inanın kadınlar, çocuklar tek başına yürümekten korkuyorlar. Çünkü bir anda sokak köpekleri etrafı sarabiliyor. Burada da büyükşehir belediyesinin sokak hayvanları ve barınaklarla alakalı yatırımlar yapması lazım. Bunu da yapmadıklarının en büyük göstergelerinden biri bütçeyi kısmaları. Sokak hayvanlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmıyor. Ne yazık ki Ankara’da başıboş köpekler çocukların başına bela olmuş durumda. Hükümet olarak ve ilçe belediyeleri olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama büyükşehir belediyesi yapmazsa bu iş olmaz. 3 yılda herhangi bir vaat gerçekleşmedi.

500 GÜNDÜR BİTMEYEN YOL ÇALIŞMASI

Trafik çilesi İstanbul için konuşulurdu. Ankara’da da bu sorun var. Bir çalışma 524 gündür sürüyor. Ne zaman bitmesini öngörüyorsunuz?

Ankara’da beceriksiz bir yönetim var. 500 günü geçmiş durumda altgeçit çalışması. Biz normalde 30 güne, 60 güne alışmıştık. Ankaralı 600 gün daha bekleyecek gibi görünüyor. Çalışma yüzde 50’sine gelememiş durumda. Kazıda TRT’nin internet kablolarını kestiler. Bu, işi bilmediklerini gösteriyor. Şu anda o altgeçitten geçildiğinde yapılan yerin de arızalı olduğunu görüyoruz. Samsun yolunda da bitmeyen bir çalışma var. Seçimden önce 58 kilometre vaatleri vardı, maketlerini gösteriyordu. Şimdi metroyu değil maketi bile göremiyoruz. Hatta seçim vaatlerinde olan ne yayınlar varsa kendi YouTube kanallarından bile kaldırdılar. Seçimden önce insanların gözünü boyamak için bol keseden atmakla olmuyor bu işler. İnsanlar sorar: Sen kaç tane vaadinin hangisini gerçekleştirdin? Her mahalleye kreş yapacaktı, 3 tanesine yaptı. Ankara’da bir kilometre bile metro çalışması ilerlemezse, aynı zamanda da yaptığınız yol çalışmaları ağır aksak giderse trafik çilesi olur tabii ki. Çocuklar okula yetişemiyor.

2 yıl kapanma süreci yaşandı. Bizim dönemimizde olsaydı altyapıyı, üstyapıyı elden geçirirdik. Lakin pandemi bitiyor, okullar açılıyor bu çalışma yapılıyor ve 600 gündür bitmiyor.

ANKARA'DA İŞÇİ ALIMLARI REKORA ULAŞTI

14 bin işçi alımı yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde rekora imza atıldı. Şeffaf belediyecilik derken bunu mu kast ediyordu?

Ramazan’dan önce bakmıştık, 11 bin civarıydı. Şimdi 14 bine yaklaşmış durumda. Biz belediyeyi teslim ederken 26-27 bin çalışan vardı. Bir yandan adam çıkarılıyor. 3 bin civarı insan işten çıkarıldı. Onun üzerine 14 bin kişi işe alındı. Cumhuriyet tarihinde böyle bir personel alımı yok. Bütçe kalemleri vardır. Personel giderini artırırsan yatırım yapamazsın. Sosyal medya üzerinden belediyecilik yaparsınız. Ama işte yandaşımı alacağım ya da diyet ödeyeceğim diye işe alım yaparsan ne yol yaparsın ne metro yaparsın ne de kreşleri açabilirsin.

"MANSUR YAVAŞ'TAN ÖZÜR BEKLİYORUM"

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamalara göre, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen asbestli borular aşama aşama değiştiriliyor. Ankara’nın suyunda sorun var mıydı? Çalışmalarda son durum hakkında bilginiz var mı?

Bilboardlarda kanserli su borularını değiştiriyoruz yazıyordu. Kendisinin Beypazarı Belediye Başkanı’yken boruların zarar vermediğine yönelik açıklamaları var. Kanserojenli su borularını değiştiriyoruz diyor. Biz şu an Ankara’da kanserli borulardan mı su içiyoruz? İçiyorsak neden bize şu an bu borulardan su veriyorsun? Eğer değiştirdiysen de yüzde kaçını değiştirdin? Arkadaşlarımızla araştırdık. Değiştirse şu an maksimum yüzde 5 değiştirebilir.

Kızılırmak suyu kanser yapıyor algısı üretiyorlardı. 3 yıldır Ankara Kızılırmak suyundan besleniyor. Mansur Bey, ‘Kızılırmak suyunu vermeyeceğim. Bu hattın üzerinden geçen yerlerde köylülere tarım için su vereceğim’ dedi. 3 yıl oldu, şimdi su akmayan köyler var. Şu an Kızılırmak suyunu niye veriyorsun? Bir özür bekliyorum. Kızılırmak suyunu Melih Bey dağları aşıp getirdi. Can suyu olmuştu. Geçen yıl da Kızılırmak suyu olmasa biz çok büyük sıkıntı çekerdik. O yüzden geçmişteki açıklamalarından dolayı özür dilemesi lazım.

"TAŞ DEVRİNİ YAŞATTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

İstanbul’da kendi ifadeleriyle balon patladı. Peki Ankara’da neden patlamadı? Bir özeleştiride bulunacak mısınız?

İstanbul’da AK Parti dönemi üzerine yapılan bir şey var mı? Ankara’da bizim dönemimizden beri üzerine konulan bir şey var mı? Resim belli. Kendileri de söylüyorlar. Yeşilliği dahi kaldırıp taşa çeviriyorlar. Hacı Bayram’da havuz vardı, kapatıp kumla doldurdular. Bunlar taş devrini yaşattırmaya çalışıyorlar. İstanbul ve Ankara’ya baktığımız zaman; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın PR’ını Yenimahalle Belediye Başkanı bile yapıyor. Ankara Büyükşehir’de de şu an CHP zihniyetinin tezahürünü görüyoruz. Ankara marka değerinde geriye gidiyor.

"YAVAŞ'I RİNGDE GÖREMİYORUZ"

Mansur Yavaş’a hodrimeydan çağrınız vardı. Cevap geldi mi?

İmamoğlu gibi Yavaş’ı yayınlarda göremiyoruz. Daha doğrusu ringde göremiyoruz. Gelin tartışalım. İstediğiniz kanalda, 2 saat 3 saat neyse… Cevap gelmedi. AK Parti Grup Başkanıyım aynı zamanda. Grup Başkanı olarak Ankara’nın meselesini konuşalım. AK Parti ne yapmış, CHP ne yapmış kıyaslayalım. Derdimiz Ankara’ysa başkenti konuşalım. Dertler hala Cumhurbaşkanı olur muyum? Bu hülyalardan dolayı 3 yıl boşa gitti. Benim tavsiyem gelsinler şu iki yılda bari vaatlerinin en azından yüzde 10’unu yapsınlar.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 72
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz mansurla ilgileneceğinize teşkilat olarak vatandaşın isteklerini dinleyin yukarı aktarın üstünde siyah takım altında rugan kısa paça elinde tesbih .Erdoğan'ın ismiyle hareket ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş koyu ülkücüdür. Koltuk için geçici olarak sola kaymış ancak zihniyette eskisine devam ediyor. Allah Islah etsin diyorum.
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Reismm.. Son 5 yılda Ak Parti'ye üye olanların en az % 30 çakma üyeler, benim bildiğim yüzlerce kişi var, azılı chpkklı fakat AKP'ye üyelik kaydı yaptırıyorlar, işe girmek veya iş bağlamak adına, seçim zamanı AKP'ye oy vermiyorlar, aman dikkat, sonumuz hüsran olabilir.
    Cevapla
  • Hakan Karaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ankara da kâbusa dönüşen sokak köpeği saldırıları diyor sanki tv lerde izlediğimiz köpek saldırıları sadece ankara da olmuş diğer illerde olmamış
    Cevapla
  • Mithat 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP'den hizmet beklemek katır'dan yavru beklemek gibidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz