İmamoğlu, İstanbul'da öğrencilere zam muafiyeti kararını veto etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla kabul edilen öğrencilerin toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamdan muaf olması kararını veto etti.

GİRİŞ 16.05.2022 17:08 GÜNCELLEME 16.05.2022 20:33
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda yaptığı yüzde 40 zam büyük tepki çekmişti.

Özellikle öğrencilerin tek bilet ve abonman fiyatlarındaki artış tartışma yaratmış öğrenciler tarafından protesto edildi.

AK PARTİ VE MHP'DEN ÖĞRENCİLER MUAF OLSUN TEKLİFİ

İBB Meclisi nisan ayı oturumlarında, harekete geçen AK Parti-MHP grupları tarafından, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) alınan toplu ulaşıma yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi oya sunulmuştu. Karar, tartışmalar arasında oy çokluğu ile kabul edilmişti.

İMAMOĞLU 'VETO EDECEĞİM' DEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, nisan ayı oturumlarında meclisten geçen indirim kararı hakkında açıklama yaparak veto edeceğini duyurmuştu.

VETO ETTİ

Bugün İBB Meclisi'nin Saraçhane'deki başkanlık binasında başlayacak mayıs ayı oturumlarının “Başkanlık ek teklifleri” arasında İmamoğlu'nun veto kararı da yer aldı.

Öğrenci indirimi kararı gelecek günlerde İBB Meclisi'nde yeniden görüşülecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 192
  • Savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapmış ozaman herkez elini taşın altına koysun madem aaaa biz bakın öğrencileri düşündük indirim yapalım dedik ama imamoğlu yapmadı hadi hep birlikte mazot benzin fiyatlarını düşürün bakın ozaman ulaşım fiyatlarıda otomatik olarak düşeçektir öğrencileri taşıyan toplu taşımalar kusura bakmayın su yakmıyor yaksada suda pahalı hadi oradan numaracılar sizi
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş...
    Cevapla
  • Gerici 1 yıl önce Şikayet Et
    inanmaya devam İnanoğlu
    Cevapla
  • gggg 1 yıl önce Şikayet Et
    belediyeyi zarara uğratmak için her yolu deniyorlar ama kendi belediyelerinde bunu yapamıyorlar çünkü rantı yandaşlar bölüşüyor istanbulda işit, el nusra ve oso nun rantları kesilince saldırı başlamış belli oluyor
    Cevapla
  • İskiye ne demeli 1 yıl önce Şikayet Et
    İSKİ faturalarında ksub adı altında faturanin yarısi kadar bedel daha ekledi bu ay onun haberinde yapin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor