AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den havalimanı açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Atatürk Havalimanı çevresinde yapılacak millet projesi üzerine ‘Atatürk ve doğa düşmanı mısınız?’ sorusuna Kabaktepe, “Bu kendi düşmanlıklarını başkaları üzerinden anlatma zavallılığıdır.

GİRİŞ 17.05.2022 14:50 GÜNCELLEME 17.05.2022 15:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. Gazeteci Kenan Taş’ın sunduğu Çözüm Önerisi programının canlı yayın konuğu olan Kabaktepe, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu.

“KENDİ DÜŞMANLIKLARINI ÖRTBAS ETME ÇABASIDIR”

Muhalefetin, Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi projesinin Atatürk’e ve doğaya düşmanlık olarak tanımlamasına canlı yayında cevap veren İl Başkanı Kabaktepe, “Bu kendi düşmanlıklarını başkaları üzerinden anlatma zavallılığıdır. CHP İstanbul İl Başkanı’nın Atatürk’e bakış açısı parti içinde bile büyük tartışma konusu. Atatürk’le ilgili attığı tweetler ortada. Önce ona cevap versinler. Kendi düşmanlıklarını başkalarını yaftalayarak kapatmasınlar. Aynaya baksınlar.” dedi.

“İSTANBUL’A NEFES ALDIRACAK BİR ÇEVRE PROJESİDİR”

Projenin İstanbul’a nefes aldıracak muhteşem bir çevre projesi olduğuna vurgu yapan Kabaktepe, “Biz millet bahçesi yapmaktan bahsediyoruz, bunu doğa düşmanlığı olarak açıklıyorlar. Şimdi soruyorum, 3 yılda CHP’li İBB yönetimi park, peyzaj ve yeşil alan noktasında ne yapmış, AK Parti ne yapmış? Şimdi eğer bir düşmanlıktan bahsedeceksek iktidarda olduğunuz yerlerde icraatlarınızla söylemlerinizin örtüşmesi lazım. Atatürk Havalimanı’na bir sanayi tesisi, rezidans projesi, beton yığını yapmaktan bahsetmiyoruz, millet bahçesinden bahsediyoruz. Havalimanı çevresi rezidans olmasın diyorlar millet bahçesi yapacağız diyoruz ona da karşı çıkıyorlar. Oraya millet bahçesi yapılacak, doğaya saygıdır. Atatürk Havalimanı devam edecek, bu da oranın işlevselliğine saygıdır. Doğa düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı gibi sıfatları başkalarının üzerine atmasınlar. Zira tüm bunlar, malum kişilerin has özelliğidir.

“KENDİSİNE HAKARETTEN 40’IN ÜZERİNDE DAVA AÇMIŞ”

Kaftancıoğlu’na verilen cezaya ilişkin yöneltilen soruya da cevap veren Kabaktepe, “Kaftancıoğlu’na verilen cezanın 3 boyutu var. Siyasal etik boyutu, hukuk boyutu ve siyaset boyutu. Siyasal etik olarak kullanılan o cümleleri, atılan o tweetleri size okuyamam ama çıktı olarak verebilirim. Bu cümleleri kullanan birisinin hakaretten dolayı yargılanmasına kimsenin karşı çıktığını düşünmüyorum. Kişisel hakaret var, devlete hakaret var, devlet yetkililerine hakaret var. Bir de şu var. Duyduğuma göre Canan hanım, sosyal medyadan kendisine yapılan hakaretlerden dolayı 40’ın üzerinde dava açmış. Kendisi için yazılanlar, kendisinin yaptığı hakaretler kadar bile değil. O kadar ağırını görmedim. Ceza davaları da tazminat davaları da var. O vatandaşlarımız siyasetçi değil. Kendinize yapılan en ufak hakarete bile dava açıyorsunuz. Bir insanın kendisine, annesine, bu toplumun ahlakıyla bağdaşmayacak bir üslupla üstelik bir kadın olarak en ağır hakaretleri, küfürleri edeceksiniz. Sonra bundan dolayı ceza alınca ortalığı ayağa kaldıracaksınız ama size sosyal medyadan en ufak bir hakaret edildiğinde hem ceza hem de tazminat davası açacaksınız. Bir değil, iki değil 40’ın üzerinde bu şekilde dava açmış.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ GİBİ GİZLİ BİR AJANDAMIZ YOK”

Gece müzik tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kabaktepe, “AK Parti 20 yıldır iktidarda. Biz 20 yılda hangi toplum mühendisliğini yapmışız da arkadaşlarımız müziklerini yapamamış. Bizim toplum mühendisliği gibi bir gizli ajandamız olsa 20 yılda yapardık. 2 aylık bir iktidar olsak sorduğunuz sorunun bir karşılığı var ama 20 yıldır iktidarda olan AK Parti hangi mühendisliği yapacaktı da yapamadı. Ne müzikle ilgili, ne bireysel yaşamla ilgili, ne müziğin türüyle ilgili AK Parti’nin bir mühendisliği yok. Bu ülkede AK Parti iktidarından önce de gece belli bir saatten sonra sınırlama uygulaması zaten vardı. Örneğin SHP iktidarında akşam kaça kadar sesli müzik çalınabiliyordu bir bakın bakalım. Ondan sonra mühendislik olup olmadığını tartışalım. Böyle bir şey yok.” diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • eşref 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyorsun bir chp li işi gücü algı olan bir kesim olarak. Yani yeşile mi karşısınız ağaç mı sevmyirosunuz gezi olaylarının hamisi olarak. Ağaca mı karşısınız beliktaş sahilinde ağaçları kesmiş parti olarak. Neye karşınız. Ama biliyoruz işiniz gücünüz algı algı algı. Yapın tabi ne de olsa yiyen bir kesim var ne verirseniz...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek katmerli kafielik demek chp demek yalan ve iftira demek chp demek Domuz yiyenlerin bol olduğu topluluk demek chp demek sadece kendilerinden olanları sevmek demek bende diyorumki ALLAHIN Laneti üzerinize olsun
    Cevapla
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekonomik krizde bahçe kavgasını anlamak zor. Zaten halk bunalmışken Bahçeye yatırılacak kaynaklar halkın şartlarını iyileştirmede kullanılsa da Mütahit abilerde biraz dinlense....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"