Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarı

NATO'ya katılma girişiminde bulunan Finlandiya ve İsveç hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlardan 30 terörist istedik vermediler. NATO güvenlik teşkilatıdır. Evet diyemeyiz." dedi.

GİRİŞ 18.05.2022 12:59 GÜNCELLEME 18.05.2022 14:05
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, terör örgütlerine destek veren bu ülkelere kapıları resmen kapattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA KAPILARI KAPATTI

İsveç'ten 30 teröristi istedik, vermeyiz dediler. Siz teröristleri vermeyeceksiniz ama bizden kalkıp NATO'ya girmek isteyeceksiniz. NATO güvenlik teşkilatıdır. Güvenlikten yoksun hale getirmeyi biz evet diyemeyiz.

PKK ve DEAŞ'ın sınırlarımıza dayandığı dönemde ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürüldüğü günleri unutmadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması! Konut iddiasına tepkiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması! Konut iddiasına tepki

KISASA KISAS!

NATO müttefiklerimizin bize karşı sergiledikleri tavırlara rağmen, biz sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdürdük.

Kimsenin toprağında, egemenliğinde, canında gözümüz yok. Tek gayemiz, ülkemizi istikrarsız hale getirmeye, insanımızın güvenliğini tehlikeye atma girişimlerini kaynağında kurutmaktır. Bu gücü ve iradeyi ilgili muhataplarımız göstermiş olsaydı asla böyle bir şeye ihtiyaç duymayacak, böyle bir hareket tarzına girmeyecektik. Şartlar bizi buna mecbur bırakmıştır.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamasına tepki: TerbiyesizleşiyorErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamasına tepki: Terbiyesizleşiyor

"KUSURA BAKMAYIN!"

Defalarca oynanmış bu oyunları tekrar üzerimizde denemeye çalışanların uğraşları da beyhudedir. Şu anda bu ülkelere verilen paralar ortada. 10 milyonlarca avroyu bunlara veriyorlar, terör örgütü daha çok palazlansın diye. Binlerce TIR araç, gereç, mühimmat ve silah Türkiye'deki terör örgütlerine gönderilmedi mi? Bunlar bizim NATO'dan ortağımız değil miydi? Kusura bakmayın. Artık bu delikten bir daha sokulmayacağız.

"AYAĞIMIZA ÇELME TAKMAYA ÇALIŞMAYIN"

Sınırlarımız boyunca oluşturmaya çalıştığımız güvenli bölgelerin önemli kısmını tamamladık. Kalan kısımları da en kısa sürede hayata geçirmeye kararlıyız. Bölgedeki muhataplarımızla gereken mutabakatı tamamlayıp en kısa sürede arada kalan bölgeleri güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Buradan NATO'daki müttefiklerimize sesleniyorum: Gelin, Türkiye'nin bu meşru, haklı, insani harekatlarına destek verin, en azından ayağımıza çelme takmaya çalışmayın. Demokrasi, güvenlik, refah sizin olduğu kadar bizim milletimizin, bize sığınan mazlumların ve güvenli hale getirdiğimiz mağdurların da hakkıdır. Üstelik biz müttefiklerimizden farklı olarak demokrasi ve güvenlik operasyonlarımızı hiçbir masumun saçının teline zarar vermeden, hiçbir sivilin onuruna halel getirmeden yürütüyoruz.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 208
  • Esra 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük adamsın Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetten hala ses yok efendilerin ürkütmek istemiyorlar
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Biden reisle görüşecek. Oda evet diyecek.ben buraya yaziyorum.papaz içinde böyle konustular sonrasını gördük. Askerin başına çuval geçirdi abd ne yapa bildik.kurusıkı muhabbetler
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel Sen Başkan Ol Yapmadı/ Yapamadı Dediklerini Sen Yap (!)... O Yürek Var Mı ?...
    Cevapla
  • Rsnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski yöneticilerimiz tamam abi diyordu en azından simdi pazarlık yapabiliyoruz
    Cevapla
  • Cemo 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynaya oynaya evet diyecekler.laf ebeligi var şuanda. Milletin gazinı almak lazım
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato güvenlik teskilati degil baska ülkeleri kullanmak silah satmak ucuza savas yapmak icin kurulmus seytani birlik darbe yaptirim isgal sömürü pesinde
    Cevapla
  • Busezon 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek isveç al şimdilik bunlarla oyalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü