Başkan Erdoğan, Sude Naz Akkuş'un cenazesinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Gençlik Şöleni programı dönüşü kaza sonucu vefat eden Sudenaz Akkuş'un cenaze törenine katıldı. Erdoğan cenaze töreninde "Şoförle ilgili Yargı gereken neyse yapacak. Bizler de takipçisi olacağız." dedi.

GİRİŞ 23.05.2022 13:34 GÜNCELLEME 23.05.2022 14:32
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana Gençlik Şöleni programı dönüşü kaza sonucu vefat eden Sudenaz Akkuş için Kocaeli Kartepe’de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Bakan Yanık, Niğde’de yaralı öğrencileri ziyaret ettiBakan Yanık, Niğde’de yaralı öğrencileri ziyaret etti

Gençlik şöleninden dönen otobüs şarampole uçtu! Bakan Soylu kaza nedenini açıkladıGençlik şöleninden dönen otobüs şarampole uçtu! Bakan Soylu kaza nedenini açıkladı

Cenaze töreninde konuşan Erdoğan, sürücü için yargı sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Cenaze namazı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sudenaz kızımızın olduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı gereken neyse bunların takibini yapıyor, yapacak ve bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen "Hızır Reis Denizaltısının Havuza Çekilmesi ve Selman Reis Denizaltısının İlk Kaynak Töreni'ne" katılmak üzere Kocaeli'ye geldi. Erdoğan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'ndaki törenin ardından, AK Parti'nin Adana'daki gençlik programı dönüşü yaşanan kazada hayatını kaybeden Sudenaz Akkuş'un cenaze törenine katıldı. Erdoğan, Sudenaz'ın acılı ailesine taziyelerini sundu. Genç kızın annesi Gülşen, babası Şaban ve kardeşi Miraç Akkuş, tabut başında gözü yaşlı şekilde taziyeleri kabul etti. Sudenaz Akkuş'un yakınlarının da ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü.

Hayatını kaybeden 81 yaşındaki Taliha Ustabaş'ın cenaze namazı da Sudenaz Akkuş ile birlikte kılındı. Konya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okuyan Sudenaz'ın cenazesi, Kartepe İstasyon Mahallesi Merkez Park Cami'nde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Köseköy İstasyon Mahalle Mezarlığı'na defnedilecek.

Sudenaz Akkuş

Öte yandan, cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri, partililer, ilçe belediye başkanları ve Sudenaz'ın yakınları katıldı.

"HAKK'A UĞURLUYORUZ"

Erdoğan, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, "Taliha Hanım ve Sudenaz kızımız musalla taşında. Onları ebedi aleme, hakka uğurluyoruz. Az önce hocam zaten sizden helalliklerinizi istedi. Allah sizlerden de razı olsun" dedi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Trafik kazasına da değinen Erdoğan, "Adana'da bizler bütün gençlerimizle çok coşkulu, heyecan dolu bir akşam yaşadık. Ertesi sabah da bu elim trafik kazasını duyduk. Rabbimden temennimiz odur ki, inşallah genç yaşta ebediyete uğurladığımız kızımız ve Taliha Hanımın mekanlarını cennet eylesin. Ailelerinize başsağlığı diliyoruz. Bunun yaşı yok, ölüme her an hazır olacağız. Sudenaz kızımızın olduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı gereken neyse bunların takibini yapıyor, yapacak ve bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakmayız" diye konuştu.

KAHREDEN KAZA

Kaza, dün saat 04.00 sıralarında Adana-Konya Otoyolu, Niğde Ulukışla ilçesi Güney köyü mevkisinde meydana geldi. Adana'da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik etkinliğinden Konya'ya dönmek için yola çıkan 43 üniversite öğrencisinin bulunduğu Hasan Akgül yönetimindeki otobüs, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada, Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi 2'nci sınıf öğrencisi İlayda Karakoca ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Faruk Küçük, Konya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sudenaz Akkuş da hastanede yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan şoför Hasan Akgül'ün de aralarında bulunduğu 41 yaralı ise hastanelerde tedaviye alındı.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah... Bir ülkenin Cumhurbaşkanı Vatandaşının tabutunu omuzluyorsa korkmayın... O Cumhurbaşkanına sıkı sıkıya bağlanın. Arkasında durun ki ülke dik dursun... SİZ HİÇ ŞİMDİYE KADAR Kİ CUMHURBAŞKANLARINDA BÖYLE BİR DURUM GÖRDÜNÜZ MÜ....GÜL DE DAHİL...O SÖYLENEN YERE GİDER...EMİRLE....
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Karabekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciğerleri yanan annelerimize Rabbim sabırlar versin çok zor ve ağır geçecek bir imtihan
    Cevapla
  • Adem Zeytinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı