AK Parti'den CHP'nin NATO açıklamasına tepki: Yakışıksız

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında teröre destek konusunu gündeme getirmesini “taktik bir hata” olarak değerlendiren CHP için Ömer Çelik, “Son derece yakışıksızdır” dedi.

AK Parti'den CHP'nin NATO açıklamasına tepki: Yakışıksız
AK Parti'den CHP'nin NATO açıklamasına tepki: Yakışıksız
GİRİŞ 26.05.2022 17:35 GÜNCELLEME 26.05.2022 17:36
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

“CHP adına yapılan açıklamada, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında teröre destek konusunu gündeme getirmesine “taktik bir hata” denmiş.” diyen Çelik, şöyle devam etti:

"KUSUR OLARAK GÖRÜLÜYOR"

“CHP adına yapılan açıklamada, NATO gibi bir güvenlik örgütü içinde güvenliğimize zarar veren ülkelerin bulunmasına karşı çıkmamız ve NATO’ya üyelik için teröre desteği kesmelerini istememiz, kusur olarak görülüyor.”

"TEMEL HAKKIMIZ"

Çelik, “Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için teröre karşı kararlı durmak zorundayız. Bu bir milli egemenlik ve milli güvenlik kararlılığıdır. Uluslararası güvenlik için beraber çalıştığımız NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerin teröre destek vermemesini istemek temel hakkımızdır.” dedi.

"SON DERECE YAKIŞIKSIZDIR"

CHP adına buna karşı çıkılmasının, Türkiye’yi her önüne gelene otomatik onay veren iradesiz bir ülke gibi gösterdiğini aktaran Çelik, “Bunun, 12 Eylül darbe yönetiminin Yunanistan’la ilgili yaptığı yanlıştan farkı yoktur. Türkiye’nin tutumuna dair CHP adına yapılan değerlendirmede, ‘NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler alınmasına şaşmamalı’ gibi bir ifade kullanılması ise son derece yakışıksızdır. Kendi ülkesine başka ülkelerin gösterdiği haksız tepkiyi olağan karşılayan bir zihniyettir bu.” ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Refik Aşkar 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın çelik NATO da bir çok ülke teröristleri koruyor ve kolluyor lütfen onlarada bir nota verin başta ABD olmak üzer
    Cevapla
  • TemholGemun 1 yıl önce Şikayet Et
    Onları NATO ya Ak Parti ya da Ömer Çelik almadı, zamanında kim aldıysa hesabını ona sordur !!!
    Cevapla
  • Nurhayat Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay hainler.Ak parti gitsin millet batsın bölünsün istiyorlar...Bunu benim vatanımda yaşayan kimse yapamaz...Gerçekden çok ciddi ihanet var...Hiç utanmıyorlar...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında CHP binalarına vize ile girilecek, iyice yabancılaştılar Türkiyeye..
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    bu bir çapsızlık kendi memleketini dışarıya şikayet insan utanır be bu kadarmı düştünüz bu kadarmı bu vatana ihanetiniz e neyapacak o gavur bize laf mı geçirecek kılıçtaroğlu o sizin zamanınızdaydı size avrupa şimdiki gibi ayar veriyordu ammaa şimdi avrupa dediğine R.T.E Ders veriyor öğren bunları liderlik nasıl olur öğren
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kime söylüyorsun kardeşim adamlarda utanma yok.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ucubelerde yetki olsa pkk ve ypg yi de natoya alalım diye teklifte bulunurlar.. bu kadar kansızlığı bile yapacak çok kişi var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak