Türkiye'ye karşı ayaklanan Yunan ve Ermeni lobilere ABD'den soğuk duş: Açıklama geldi!

ABD Kongresine ziyarette bulunan AK Parti heyetindeki Ahmet Berat Çonkar, Yunanistan ve Ermeni lobilerinin yoğun baskılarına rağmen ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı ve modernizasyonu konusunda çok sıcak olduğunu aktardı.

GİRİŞ 27.05.2022 12:00 GÜNCELLEME 27.05.2022 12:21
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

AK Parti heyetinin ABD Kongresine yaptığı ziyaretinin ardından, gözler F-16 konusu başta olmak üzere ABD’nin çözüm bekleyen konularda nasıl bir tavır alacağına çevrildi.

Heyette yer alan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Vekili Ahmet Berat Çonkar, temaslarının detaylarını gazetemize anlattı.

YUNAN VE ERMENİ LOBİLERE RAĞMEN...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresindeki konuşmasına rağmen F-16’lar konusunda olumlu gelişmelerin olabileceğini söyleyen Çonkar, şunları aktardı:

Kongre’de senatörlere, özellikle olumsuz propaganda yapan FETÖ, PKK, Ermeni, Yunan gibi lobilerin aleyhte faaliyetlerine karşı Türkiye’nin düşüncelerini, beklentilerini, Amerika’ya olan bakışını net bir şekilde aktardık. Bazen bir senatörü bile etkileyebilirseniz, bütün bir konuyu orada engelleyebiliyorsunuz. F-16’ların satın alınması ve modernizasyonu konusu noktasında ABD yönetiminin olumlu bir tavır içerisinde olduğunu görüyoruz. F16’lar konusunda, Yunan Başbakan Miçotakis’in Kongre’deki konuşmasına, Yunan lobilerinin ve Ermeni lobilerinin aleyhte kampanyalarına rağmen olumlu gelişme olma ihtimali var. Ama Amerika’da da kasım ayında seçimler var. O seçimlerde Kongre’de komisyon başkanlıklarının değişmesi bekleniyor. Kasımdan sonra bu şartlar değiştiği zaman, olumlu adımlar o dönem atılabilir. Türkiye özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrası NATO içerisinde aldığı tutumla ve oynadığı rolle birlikte çok önemli bir yer edindiğini, vazgeçilmez bir konuma sahip olduğunu göstermiş oldu. Bu da Kongre üyeleri üzerinde olumlu bir etki oluşturmuş.

Özellikle savunma sanayi noktasında Kongre’de bekletilen meselelerimiz var. Mühimmat alımları, bir takım teçhizat alımları ile ilgili blokajlar var. Bunların doğru olmadığını söyledik. Kongre üyelerini Ankara ve İstanbul’a davet ettik.

Genelde olumlu yaklaşıyorlar. Türkiye’ye çok önem veriyorlar. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da haziran ayında ABD’yi ziyaret edecek. Kalın’ın, birçok senatörle görüşme yapması planlanıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Onunda bir fiyati kesin olcak..amerika cikari olmadigi hic bir$ey el atmaz..
    Cevapla
  • mesutto 1 yıl önce Şikayet Et
    ister versiiin ister vermesin savaş ucaklarını sadece onlar satmıyor bunu rusyası var cını var koresi var alınacak cok ulke var
    Cevapla
  • Saim Oruç 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoook sıcak... Dokunulamayacak derece sıcak...
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil usa israil ermeni yunan ne emir verir ise orda onu yapiyorlar bunlar o zaman bagimsiz filan degil onlarin agzina bakiyor her zaman burda zaman koyarsin ne zaman keyfin olur ise karar ver olmaz iki hafta dersin vermez ise baska yerden bakarsin islerine geldimi ukrania icin o dk karar alip silah veren yada pkk bize geldimi bakariz ederiz olmaz iki hafta net karar dersin
    Cevapla
  • Fırtına 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçakları modernize edelimde adalara sürelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi