Maltepe Belediyesi'nde akıllara durgunluk veren vurgun! Günlük kazançları ortaya çıktı

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde patlak veren yolsuzluk skandalının ardından düzenlenen operasyonda yakalanan 21 kişiden 5'i tutuklandı. Belediye çalışanlarının da aralarında olduğu şahısların günlük kazançlarının 150 bin TL olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 27.05.2022 09:46 GÜNCELLEME 27.05.2022 10:01
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İstanbul Maltepe Belediyesi'nde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda yeni gelişmeler yaşandı.

2018 yılında belediye tarafından savcılığa yapılan ihbarla başlatılan soruşturmanın ardından 5 Mayıs itibarıyla teknik ve fiziki takipler yapıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" soruşturmaları kapsamında operasyon düzenledi.

20 Mayıs 2022 tarihinde mali suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

21 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görev alan isimler ve zabıta personelleri dahil 11'i kamu çalışanı 22 şüpheliden 21'i yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli serbest kalırken 19 kişi ise adliyeye sevk edildi

İMAR USÜLSÜZLÜĞÜ

İddialara göre, Maltepe Belediyesi'nde görevli Nazım Ender Arslan, Seval Arslan, Ömer Yalçınkaya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, o dönem yardımcıları olan Haydar Battal, Melih Morsünbül ve özel kalem müdürü Fehmi Usta imar usulsüzlüğünde bulundu.

Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda şüphelilerin 21 ayrı suç eylemine bulaştıklarına ilişkin bulgular elde edildi.

GÜNDE 150 BİN TL

İmar usulsüzlüğü yaparak kazanç elde eden ekibin imar işlerine günlük 100 ile 150 bin TL arasında para verildiği ifade edildi.

İddiaya göre yolsuzlukların başlamasını o dönem Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan Melih Morsünbül ve eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal organize etti.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER DE ARASINDA 
Yolsuzluk iddialarıyla yakalanan isimler arasında, eski Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, eski Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet İmamoğlu, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanlığını yapan Melih Morsünbül.

İBB'NİN TASARIM MÜDÜR YARDIMCISI DA ARALARINDA

Eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın da arasında bulunduğu 18 kişi şüpheli olarak yer aldı.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Gurbetçiler 1 yıl önce Şikayet Et
    Gümrükler bile devrede, girişleri engelliyor, 3 ay malzeme beklettik, pes dedirttiler, 7 düvel devreye girmiş RTE devirme peşinde Giriş olmayınca içerideki ürünler faiş artışa Geçti, yazıklar olsun, dünyada tek milletiz tarih yazan, ve dünyada vatanına ihanet edecek milletiz.
    Cevapla
  • Serkan asan 1 yıl önce Şikayet Et
    Özelikle gece kondu bolumu şu an mahkemelik olan kişiler arsaları satılmış durumta
    Cevapla
  • Serra 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp li belediyeler çok yiyor.Hic hizmet yok.
    Cevapla
  • Sibir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki bütün Belediyelerde genel bir temizlik gerekiyor demekki..
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek yolsuzluk demek vesselam ayrıca evet yapsınlar eminim chp iyi partide yolsuzluk ayyuka çıkacak ya bunlar hiçmi ölümü düşünmüyo aciyom sadece aciyom hallerine ankara izmir istanbul beterdir eminim
    Cevapla
  • Antalya alanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğer belediyelere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...