İYİ Parti'nin seçimin kaybedilmesi halinde planı hazır! Skandal açıklama

Henüz kendi adaylarını çıkarmakta bile aciz kalan ve bilek güreşi yapan Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçim kazanma ümitlerini azaltmaya başlayınca farklı alternatifler aramaya başladı.

İYİ Parti'nin seçimin kaybedilmesi halinde planı hazır! Skandal açıklama
İYİ Parti'nin seçimin kaybedilmesi halinde planı hazır! Skandal açıklama
GİRİŞ 27.05.2022 12:32 GÜNCELLEME 27.05.2022 12:52
Bu Habere 390 Yorum Yapılmış

6'lı masa 2023 seçimleri için hala kendini hazırlayamazken, bir türlü adaylarını belirleyemeyen ittifakta önce Ekrem İmamoğlu daha sonra ise Mansur Yavaş ismi ön plana çıktı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık hırsı rahatsızlık uyandırsa da geçtiğimiz hafta düzenlediği 'Milletin Sesi' mitingiyle oklar yine Kılıçdaroğlu'na çevrildi.

SEÇİM KAYBEDİLİRSE 

Adaylık konusunda net bir kararın verilmemiş olması bir yana seçimin kaybedilmesi durumunda yapılacaklar listesi de hazırlandı. Skandal açıklamaya imza atan isim ise İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz.

"YETKİLERİNİ ELİNDEN ALIRIZ"

2023 seçimlerinin kaybedilmesi durumunda referandum talep edilebileceğini söyleyen İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, 301 ve üstünde milletvekili çıkarmaları halinde ülkede çok şeyin değişeceğini savundu.

Poyraz, 400 ve üstünde milletvekiliyle Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı'ndan olsa bile referandumla yetkililerinin alınabileceğini söyledi.

Poyraz, “TBMM Başkanı da, komisyon başkanlıkları da elde edilmiş olacak. Cumhurbaşkanı kararnamelerinin bir hafta içinde kanunlaşması da o zaman sağlanır. 360 milletvekili ve daha fazlasını çıkarırsak, Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılamasa bile 45 gün içinde ülke referanduma götürülür ve yetkileri alınmış Cumhurbaşkanı kalır. Referandumla gelmiş bir sistemin, referandum ile gitmesini çok önemsiyorum." açıklamasında bulundu.

"YOK EDİLMESİ GEREKİYOR"

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Poyraz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yarattığı makamın milletin oyuyla yok edilmesi gerekiyor. Öyle bir makama istediğiniz modeli geliştirin, fiili başbakanlık gibi konumlar oluşturun, Anayasa'yı değiştirip Türkiye'yi bizim tanıdığımız bildiğimiz formata sokmadığınız sürece sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 390
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarlar neredeyse fetö itinin yaptırdığı darbeyi Ak parti yaptırdı diyecekler. Ama kabahat bunlarda değil. Bunların hala aramızda dolaşmasına izin verenlerde.
    Cevapla
  • Hasi 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanmazlar birde milliyetci olacaksiniz watan hainleri siz gidin hdp nin yanina sizin hdp den farkiniz ne
    Cevapla
  • Doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk rüyasında kendisini darı ambarında görürmüş ,lan biz size uyup referandumla geriye dönecez haaa . Bide şöyle düşün hadi kazandınız bu memleketi size kim bırakacak.
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sizlere fırsat vermesin neler yapabilecegınızı biliyoruz
    Cevapla
  • Cevdet acar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar konuştukça Dünyaya rezil oluyoruz.gulelimmi ağlayalım bilemedik.Rahmetli Erbakan dediği gibi renksizler bunlarla basetmek çok sabır ister Allah Reisimize bol sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!