6'lı masadan skandal bildiri! Miçotakisle aynı dilden konuştular

‘Millet İttifakı' 4. toplantısının ardından hedefler ve ilkeler bildirgesi yayınladı. Metinde Türkiye, Doğu Akdeniz'de gerilimi yükseltmekle suçlandı,

GİRİŞ 31.05.2022 07:32 GÜNCELLEME 31.05.2022 09:21
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

28 Şubat İttifakı dördüncü toplantısını yine HDP'siz gerçekleştirdi. Toplantıda ne yapacaklarını, ittifaklarını nasıl koruyabileceklerini ele aldılar. Masanın bileşenlerinin ortak yaptığı açıklamada, Türkiye'ye değil Yunanistan'a destek veren ifadelere yer verildi

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin milli menfaatlerini Yunanistan'a karşı korumak için attığı ve atacağı adımlar eleştirildi. İzlenen politika maceracı bulundu.

YUNANİSTAN'A TAM DESTEK

28 Şubat İttifakı'na göre, Yunanistan'ın Lozan Anlaşması'na aykırı şekilde Ege Adaları'nı silahlandırmasına karşı çıkmak ve egemenlik tartışması başlatılacağını açıklamak maceracılıktı.

6'lı masaya göre, Amerikan Kongresi'nde Türkiye karşıtı nutuklar atan Yunan Başbakan'a haddini bildirmek ve Türkiye'nin haklarını korumak çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek bir gerilimdi.

Selahattin Demirtaş'tan 6'lı masaya tepki: Hiç mi utanmıyorsunuz?Selahattin Demirtaş'tan 6'lı masaya tepki: Hiç mi utanmıyorsunuz?

28 Şubat İttifakı'na göre, Yunanistan'daki terör kamplarına ve ABD üslerine karşı çıkmak Doğu Akdeniz ve Ege'deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine sebep olmaktı.

'TÜRKİYE MACERACI'

"Türkiye'nin terörle mücadele bağlamında ortak tavır ve işbirliği konusundaki haklı talepleri, sadece NATO üyeliğine başvuran İsveç ve Finlandiya için değil, halihazırda üye olan bütün NATO üyeleri ve esasen bütün BM üyeleri için de geçerlidir. Bir taraftan bu konuda haklı taleplerimiz dile getirilirken diğer taraftan Doğu Akdeniz ve Ege'deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine sebep olacak ve Türkiye'nin çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek gerilimlerden ve maceracı söylem ve politikalardan uzak kalınmalıdır."

Türkiye'nin suçlandığı bildiride, Yunan Başbakan Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı provokatif görüşmeye ise sessiz kalındı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DE MAVİ BONCUK DAĞITTILAR

6'lı masa sadece Yunanistan'a değil terör örgütüne de mavi boncuk dağıttı. İlginç bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonları sorgulandı ve olası operasyonlarının gerekçelerinin izahı istendi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Omurga onemli..
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanhaini satılmış muhalifler, inşallah önce vatandaşlıktan atıldığını sonrada kodese girdiğiniz görmek nasip olur..
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin topunuz 1 reis etmez
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bayanı saymayalım 5 tane erkekten bir tane dik durabilecek ADAM da çıkmayacakmı ya HU. (not: ülkedeki gariban halka karşı dik değilde düşmana karşı DİK likten bahsediyorum.)
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki si fazla olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez