Erdoğan net konuştu! Kılıçdaroğlu ve Akşener'in 'erken seçim' oyunu

Muhalefet kanadından gelen 'Kasım'da erken seçim olacak' söylentilerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in 'erken seçim' söylemleriyle neyi amaçladıkları da ortaya çıktı.

GİRİŞ 31.05.2022 08:09 GÜNCELLEME 01.06.2022 11:52
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman yapılacağı konusunda muhalefet kesiminden dönem dönem tarihler ortaya atılıyor. Son olarak 'Kasım' söylentisi gündemi meşgul etti. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 2023 Haziran'da yapılacağını yinelediği haberini köşe yazısında duyururken, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim söylentileriyle neyi amaçladıklarını da tek tek anlattı. 

İşte gündeme oturan o köşe yazısı:

Erdoğan kasımda erken seçim için ne dedi

Azerbaycan gezisi dönüşü veda ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefetin kasımda erken seçim iddialarını sordum.

Hiç duraksamadan cevap verdi. Çok kesin ve net konuştu. “Seçimler zamanında yapılacak. 2023 haziranında” dedi.

Ardından ekledi, “İnşallah hayırlı olacak”.
Erdoğan’a bu soruyu yöneltmeden birkaç gün önce, kasımda erken seçim konusunu AK Parti yetkililerinden biriyle konuşmuştum.

“Cumhurbaşkanımız erken seçim konusunda en ufak bir sinyal bile vermiyor. Seçimler 2023 haziranında” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NUN HEDEFİ
Ama 6 ya da 27 Kasım’da erken seçim derken Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleri farklı. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için kasımda erken seçim kozunu masaya sürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun iki hedefi var.

1- Erken seçim baskısıyla milletvekillerini kontrol altında tutuyor. Erken seçime gidecek bir partide hiçbir milletvekili genel başkanı ile ters düşmez.
2- Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı gerilettikten sonra kendi ismini tartışmasız olarak kabul ettirmek istiyor.

ERKEN SEÇİM VAR MI?

Meral Akşener, 2021 yılı Haziran ayında seçim bekliyordu. Kılıçdaroğlu bir ara eylül ayını işaret etmişti. Şimdi kasıma çekti. Muhalefet liderleri erken seçim beklentisi oluşturarak partilerini kontrolleri altında tutuyorlar. 6’lı masada yer alan küçük partileri bloke ediyorlar.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Metehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki şeytanın seçimden başka derdi yok.ukraynada savaş mı var ABD leşi Ukrayna'ya rusyanin üzerine saldığı gibi Yunan lesini bize mi salacak Suriye sınırında neler oluyor dünya kitliga doğru gidiyor Türkiye'de ne yapalım dertleri değil.vizyon yok.liderlik vasfı yok.hukumet düşüşünde ne olursa olsun.vatandas bu sıkıntıda bile yer mi lan bunları.Allah muhafaza kendi ayağımıza sıkarız.
    Cevapla
  • İsmail Güner 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden erken seçim isterler anlamıyorum kötü gidişata Bir çözüm önerileri mi var ekonomiyi düzeltmek için Bir projelerimi var akaryakıt fiyatları nı aşağıya çekmek için Bir hazırlık karımı var ya insan utanır altı tane parti ne önerileri var yirmi senedir muhalefet ama Bir çözüm önerileri yok ben olsam zamanında bile istemezdim utancımdan
    Cevapla
  • Dgn 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd bunların yularindan tutmuş oynatıyor zamanı gelince her istediğini yaptırmak için ama Allahin izniyle halk bunların oyunu nu anlacak.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ülke yönetmeye degil satmaya kalkarlar suratlara baksana
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hp de ip de yüzdeyüz hainlik peşindeler memleketi kan gölüne çebirmek isteyecekler ama unutmayın ALLAH Muafaza öyle bileye teşepbüs ettikleri an ilk önce kendileri geberi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri