Afgan çay işçisini vuran zanlı Zafer Partili çıktı

Rize’de çay toplamak için gelen sığınmacılara kurşun yağdıran Gökmen Topal, 3 kişiyi vurdu. Afganistan uyruklu 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı. Topal’ın ırkçı bir politika güden Zafer Partisi'nin destekçisi olduğu ortaya çıktı.

Afgan çay işçisini vuran zanlı Zafer Partili çıktı
Afgan çay işçisini vuran zanlı Zafer Partili çıktı
GİRİŞ 31.05.2022 14:25 GÜNCELLEME 31.05.2022 14:25

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Elmalık köyünde meydana gelen olayda Gökmen Topal belinden çıkardığı tabanca ile 2’si çay toplamak için Rize’de bulunan Afganistan uyruklu olmak üzere 3 kişi kurşun yağdırdı. Kurşunların hedefi olan Afganistan uyruklu Şemsettin Muradi hayatını kaybederken, yaralanan Afganistan uyruklu Davut Sezai ve Murat Kurt ise Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından Gökmen Topal jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

SIĞINMACILARIN YAŞADIĞI YERDE SİLAHLA ATEŞ AÇMIŞ 

Pazar İlçe Jandarma Komutanlığında ifade veren Gökmen Topal, sosyal medya üzerinden yayınlanan videodan etkilenerek Ardeşen’de Suriyeli ve Afganistanlı vatandaşların yaşadığı yere giderek hava ateş açtığını ve bu yüzden ifadesi alındığını aktardı. 

HUSUMETİ OLMADIĞI HALDE ÖLDÜRDÜ

Gökmen Topal, “Fabrikaya işe gittiğimde çocuklar ile Afganlılar tartıştıklarına şahit oldum. Akşama kadar kafamdan olayı çıkaramadım. Yemek yedim ve birazda alkol aldım. Daha sonra tabancayı belime takarak oğlumu da alarak Elmalık köyüne gittim. Yabancıların kaldığı eve girdim. Evde bulunanlara siz kimsiniz diye sordum? İki kişi biz Özbek Türküyüz dedi.  Bende onlara ‘Özbek’siniz neden Afganlı olarak kendinizi tanıtıyorsunuz’ dedim. Bende Türk olduklarını duyunca rahatladım ve istekleri olup olmadıklarını sordum. O arada içeriye elinde poşet olan biri girdi. Ona da sordum oda bana Afgan’ım dedi. Arkasında arkadaşım Murat Kurt girdi. Bunların burada ne işi var diye sordum. Murat’ta onlar benim işçim dedi. Bende kendi çayını kendin topla dedim sırada Afganlı el kol hareketi yaptı. Bende belimden silahı çıkardım. O sırada Murat silahı yerine koy derken silah patladı ve ayağından vurdum. Alkolün etkisiyle şuurumu kaybettim ve Afganlının peşine düşerek ateş açtım. Ateş açtığım kişiyi daha öncesinden tanımıyorum. Onunla daha öncesinde herhangi bir husumetim yok” şeklinde beyanda bulundu. 

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Gökmen Topal’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gözden kaçmadı. Paylaşımlarda Topal’ın, geçici sığınmacılar karşıtı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Zafer Partisi ve Genel Başkanı Ümit Özdağ sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi