Canan Kaftancıoğlu, "hakaret" suçundan yargılandığı davada beraat etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

Canan Kaftancıoğlu, "hakaret" suçundan yargılandığı davada beraat etti
Canan Kaftancıoğlu, "hakaret" suçundan yargılandığı davada beraat etti
GİRİŞ 02.06.2022 13:26 GÜNCELLEME 02.06.2022 13:35
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Kaftancıoğlu ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Kaftancıoğlu, sosyal medyadaki paylaşımında hakaret içerici ifadenin bulunmadığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı da sanığın 15 Ekim 2021'de "SaBıKa Holding" yazılı broşür ile broşürün dağıtıldığı anlara dair görselleri paylaşarak, üst tarafına "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız. Gençler akıttığınız tere sağlık..." yazdığı ifade edildi.

Broşürde yer alan karikatürdeki görseller incelendiğinde, paylaşımın eleştiri sınırlarını aştığı ve rencide edici boyutta olduğu kaydedilen mütalaada, sanığın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapsini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, atılı suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Kaftancıoğlu'nun beraatine hükmetti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 34
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımıza yaptığı hakaret cümlelerini katlayarak DOMUZ sever cananyan' a iade ediyorum; yanında bir kızarmış semiz bir DOMUZ la birlikte ; zıkkım olsun!!!!
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    eee yüzsüzler hani Tayibin mahkemesiydi yine mahkeme verdi şimdi sizin mi mahkemeniz verdi. Akıllı olun milletin sinir uçlarıyla oynayıp memurlaru bürokratları ayartmayın.
    Cevapla
  • Akasya 1 yıl önce Şikayet Et
    Acınacak haldeler.
    Cevapla
  • Bayındır 1 yıl önce Şikayet Et
    Beraat kararını veren heyete aynı hakaretler yapılsa sonuç değişir mi? Değişmiyorsa adalet var demektir.
    Cevapla
  • Hain düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Domuz eti kişiyi böyle pervasız ve terbiye yoksunu bir cesaret kişiliğe bürüyor!!!/
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu