Pervin Buldan'dan CHP'ye Mansur Yavaş tepkisi

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterip Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

Pervin Buldan'dan CHP'ye Mansur Yavaş tepkisi
Pervin Buldan'dan CHP'ye Mansur Yavaş tepkisi
GİRİŞ 02.06.2022 21:10 GÜNCELLEME 02.06.2022 21:12
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, partisinin Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğinde konuştu.

Buldan, muhalefetin cesaretli bir duruş sergilemediğini savundu. İsim vermeden CHP’nin Van toplantısına ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Demirtaş ve Kavala bırakılsın istiyorsanız bize katılın” sözlerine göndermede bulunan Buldan, şöyle konuştu:

“İktidar cephesinin karşısında olan muhalefet partilerinin birkaç gün önce Van’da, dün de grup toplantısında bulduğu bir çözüm; ‘Bize katılın’ çözümü. ‘Şimdi bulduğunuz çözüm bu mudur?’ diye elbette ki muhalefet partisine seslenmek isteriz. İktidara karşı muhalefetin bu duruşunun, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın özgürlüğüne kavuşabilmesi için ‘bize katılın’ demesinin iktidar partisinin söylemleriyle arasında çok büyük bir fark olmadığını özellikle ifade etmek isterim.”



CHP'YE MANSUR YAVAŞ TEPKİSİ

Buldan, bir ortaklık ya da katılım olacaksa bunun mücadele ortaklığıyla olabileceğini iddia etti. İsim vermeden Mansur Yavaş‘a göndermede bulunan Buldan şunları söyledi:

“Korkak siyaset tarzını elbette ki eleştirmek bizim hakkımızdır. Van’da esnafı dolaşırken birilerinin ‘Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz’ demesine hiçbir şekilde karşılık vermeyen ve inşallah demekten bile imtina eden bir siyaset tarzını elbette ki eleştirmek de bizim hakkımızdır. Böylesi korkak, cesaretten uzak bir siyaset tarzının biz bu ülkenin değişim ve dönüşümünde etkili bir rol ve yol olmadığını düşünüyoruz. Bu ilkesiz politikalarla Türkiye’nin yol alamayacağını ve ilerleyemeyeceğini de çok iyi biliyoruz.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    demekki mansuru aday yapacaklar
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mi ilerliyecek yoksa siz mi?
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık gercekten. hükümet pkkyı bitirme noktasına getirdi. muhalefet de bunlarla hemen ortak oldu. terör bitmeseydi. hergün şehit haberleri gelseydi ortak olamazlardı. o zaman da terörü biz bitiririz derlerdi. YAZIK gercekten. muhalefet başa gelince pkk yı mı bitirecek :S
    Cevapla
  • N.T 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizin bir hesabı bir tuzağı var, Allah'ında bir planı bir tuzağı var. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Allah vatan hainlerine fırsat vermesin, birbirlerine düşürsün
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur pervin ablanın elini öpte affettsin seni. Siyasetmi yapıyorsunuz dansözlük mesleği mi belli değil. Bütün olanları göre göre hala milliyetçilik kimliğini kullanmaya çalışmaları içimizdeki safları kaybetmeme politikasıdır, uyanın milliyetçi kardeşler uyanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz