Davutoğlu: Gezi olaylarında evimi basmak istediler

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gezi Parkı olayları sırasında evinin basılması çağrısıyla ilgili ilk kez konuştu. Davutoğlu, olayın yaşandığını belirterek, "Beni çok üzen bir olaydır" dedi.

Davutoğlu: Gezi olaylarında evimi basmak istediler
Davutoğlu: Gezi olaylarında evimi basmak istediler
GİRİŞ 03.06.2022 09:55 GÜNCELLEME 03.06.2022 10:58
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı olaylarının 9'uncu yıl dönümünde davalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'yla Deva Partisi Lideri Ali Babacan'ın Gezi davasından çekileceği yönünde haberler çıktı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün öne sürdüğü iddianın ardından iki partiden de açıklama yapıldı.

İki parti de Gezi olaylarıyla ilgili geri çekebilecekleri bir şikayetleri olmadığını belirtti.

EVİNİN BASILMASI ÇAĞRISIYLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Bu gelişmelerin ardından Ahmet Davutoğlu, o dönemde yaşadıklarıyla ilgili Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Gezi Parkı eylemleri sırasında evinin basılması ile ilgili yapılan paylaşımı ilk kez anlattı.

"YAŞANMIŞ VE BENİ ÇOK ÜZEN BİR OLAYDIR"

O gece ile ilgili konuşan Davutoğlu, “O anlattığınız olay da, çerçeve de doğru. Yaşanmış ve beni çok üzen bir olaydır. Hiçbir zaman da bu konuda konuşmadım. Eve baskın çağrısını yapan, galiz küfürler eden kişi çok ağır bir ceza alacaktı. ‘Yeni evlendim, beni affedin, özür dilerim' dedi. Son aşamada, hüküm giyeceği zaman affettim. Gezi davasının bütününde yanlışlıklar, eksiklikler var. Onlar hep konuşulabilir." dedi.

"KÜÇÜK KIZIMIZ EVDEYDİ"

Kendisiyle eşi yurt dışındayken evde olan küçük kızları yüzünden büyük korku yaşadıklarını aktaran Davutoğlu, "O geceyi asla unutamam. Bir baba olarak neler hissettiğimi de tahmin edersiniz. Ben ve eşim yurtdışındayız. Büyük kızımız da ABD'de doktora yapıyordu. Küçük kızımız Ankara'da evdeydi. Sosyal medyada eve baskın çağrıları yapıldığını öğrendiğimizde, ABD'den kızım arayıp, ‘Baba ne yapacağız kardeşimle ilgili' diye telaşlanıyordu. Kolay değil yani. Bunlar da o günlerde yaşandı. Ben spekülasyonlar olmasın diye bu olaydan hiç bahsetmemiştim. Kamuoyu da sizin yazınızla öğrenmiş oldu. En azından madalyonun bir başka yüzünü göstermiş oldunuz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: SÖZCÜ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 188
  • Sami Sahi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle inanmıyorum, eğerböyle bşr durum hasıl olsaydı,bir değil,ondeğil belki yüz kez konuşulurdu medyada, kğlliyen yalan, uydurma bir durum,,,
    Cevapla
  • ibr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bastılar mı? Yoksa bir kişimi? Neyse sıkıntı yok. Sende gezicileri alınlarından öp. Onların derdine aynıydı.
    Cevapla
  • kotay 1 yıl önce Şikayet Et
    işte o geziciler şimdi evine girmiş haberinde yok
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Evini basmaya gelenlerle kolkola dolaş bakalım sonun ne olacak
    Cevapla
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    kagninin gölgesini kendi gölgen sanmistin bir ara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir