Anayasa Mahkemesi'nden 'Millet İttifakı' kararı! Reddedildi

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi, Millet Partisi'nin "Millet İttifakı"nın adının kullanılmaması için yaptığı başvuruyu reddetti.

GİRİŞ 06.06.2022 10:53 GÜNCELLEME 06.06.2022 20:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı ile ilgili yapılan itiraz hakkında Anayasa Mahkemesi kararını verdi. 

Millet Partisi'nin "Millet İttifakı"nın adının kullanılmaması için yaptığı başvuru AYM tarafından reddedildi.

Millet Partisi, Millet İttifakı'nın partilerinin tüzel kişilik adı olan "Millet" sözcüğünü kullanmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rafet Kaya, davaya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Bir tüzel kişilik hakkımız olan ismimizin başka partilerce ısrarla kullanılıyor olması karşısında en yüksek yargı organı olan Anayasa Mahkemesine başvurma zarureti hasıl olmuştur. Dürüst, ilkeli siyasetin temsilcisi, Türk siyasetinin yüz akı Millet Partisi tüm siyasi partilerimize örnek teşkil edecek şekilde, üslup ve usul olarak asla haksızlık yapmamış, her daim siyasi rakiplerinin hak ve hukuklarına azami saygı ve özeni göstermiştir. Bununla birlikte kendi haklarının gasp edilmesine de asla müsaade etmeyecektir. Davalı 'Altılı Masa' olarak da bilinen karşı taraf partilerince hukuka aykırı şekilde, 'Millet' ismimizi oluşturdukları ittifakın adı olarak kullanmalarının tedbiren durdurulması ve bu ismi kullanamayacaklarına dair esastan karar verilmesi istemiyle dava açıyoruz. Bütün meşru, demokratik ve hukuki platformlarda haklarımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi kaldırılmalıdır.
    Cevapla
  • Azrail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün inancsizliga sembol ülke seçecek olursam bu bir abd iki almanya 3 romanya olacaktir olacak
    Cevapla
  • Diyarbakır'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan, bu konuda haksız olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet HALK partisi diyor ama TÜRK HALKI dava etmiyoruz ki parti o kadar halktan uzaklaştırılmış olsa bile
    Cevapla
  • Şer 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet partisi şimdide millet bahçelerinin ismine şer koymaya kalkar :-)
    Cevapla
  • Hazne 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen:))
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Taraflı karar asla kullanılmamalı.Millet ittifakı deyince tüm milleti daire içine alıyor.Oy vermeyenler millet olmuyormu?Karar çok hatalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor