Altılı masada Kılıçdaroğlu krizi

CHP yönetimi cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu'nu isterken; başta İYİ Parti olmak üzere diğer ortaklar buna karşı çıkıyor. İttifak "ortak aday" çıkartamazsa; her parti kendi lideriyle seçime girecek.

GİRİŞ 07.06.2022 07:23 GÜNCELLEME 07.06.2022 09:25
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Muhalefetteki altı partinin yürüttüğü ortak Cumhurbaşkanı adayı ile parlamenter sisteme geçiş çalışmalarında sıra en krizli başlıklara geldi.

İYİ PARTİ KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA SOĞUK

Cumhurbaşkanı adaylığı başta olmak üzere altılı masanın bileşenleri arasındaki görüş ayrılıkları son günlerde iyice açığa çıkmaya başladı. Başta İYİ Parti olmak üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itirazlar yüksek sesle konuşulmaya başlandı. İYİ Parti'de, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında kazanma şansı olmayacağı dillendiriliyor. Bu sebeple İYİ Parti kulislerinde,  "Aday değilim" demesine rağmen Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı yeniden gündem konusu oldu. CHP yönetimi ise; genel başkanlarının adaylığı dışındaki formüllere sıcak bakmıyor. Parti yönetiminin yaptığı değerlendirmelerde, masanın en büyük ortağı olmaları nedeniyle adaylık konusunda "Daha fazla söz sahibi" olmaları gerektiğine vurgu yapılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun kurmayları CHP liderinin adaylığını destekleyen açıklamalar yapıyor.

BABACAN-DAVUTOĞLU FIRSAT PEŞİNDE

Öte yandan, masanın küçük ortakları DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu karışıklıktan karlı çıkmanın yollarını arıyor. Babacan son olarak, ortak aday üzerinde anlaşma olmazsa, kendisinin aday olacağını açıklamıştı. Davutoğlu ve Babacan cephesinde, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına yönelik formüller de yeniden ısıtılmaya başladı.

Babacan'dan 'şartlı' adaylık açıklamasıBabacan'dan "şartlı" adaylık açıklaması

SAADET'TE "TABAN" SIKINTISI

Altılı masanın bileşenlerinden Saadet Partisi'nde de Kılıçdaroğlu endişesi yaşanıyor. Kılıçdaroğlu'nun "Masanın ortak adayı" olması durumunda, parti tabanından büyük tepki alacaklarına yönelik değerlendirmeler yapılıyor. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını çok istemesine rağmen, altılı masadaki itirazlar sebebiyle hem partisinden hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen "Adaysan açıkla" çağrılarına cevap veremediği belirtiliyor.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARTABİLİR

Altı liderin kurduğu masada, ilerleyen günlerde tüm bu kafa karışıklıkları sebebiyle ortak aday fikrinden uzaklaşılabileceği, bu durumda altı liderin altısının ayrı ayrı aday olabileceği kulislerde konuşuluyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 149
  • Hatice 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim adayım İmamoğlu, en çok oyu alabilecek aday
    Cevapla
  • Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunların hallerini izledikce miğdem bulanıyor , erdoğana daha çok ısınıyorum.. vallahi bir emekli olarak ekmek aş maaş istemiyorum...ülkemi bunların ellerine bırakma Allahım noolurr..!
    Cevapla
  • Ülkenin hali berbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş veya imamoglu aday olmazsa oyum 6lıya değil ozaman ümit özdağadır.
    Cevapla
  • Ali dağlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna yormayın kendinizi demedi demeyin.
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısıyla her parti iddali ise kendi c.baskani adayiyla seçime girer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı