Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına 6 yıl 3 ay hapis cezası

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin davada, Yargıtay'ıın bozma kararıyla yeniden yargılanan Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Gürsul hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına 6 yıl 3 ay hapis cezası
Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına 6 yıl 3 ay hapis cezası
GİRİŞ 08.06.2022 13:09 GÜNCELLEME 08.06.2022 13:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanık Fatih Gürsul avukatlarıyla birlikte katıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliğinden hapsi istendi!Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliğinden hapsi istendi!

ByLock'un sahibi Keynes: Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ev arkadaşımdıByLock'un sahibi Keynes: Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ev arkadaşımdı


Duruşmada savunma yapan Fatih Gürsul, "Savcının mütalaasında istediği suçların dayanağı bilirkişi raporudur. Yaklaşık 5 yıldır söylüyorum, 2015 yılında sıfır olarak aldığım telefonda, 2014 yılında Bylock kullanıldığı söyleniyor. Benim telefonu sıfır aldığıma dair fatura var. Raporda faturaya bile değinilmemiş. Ben İOS telefon kullanırım. Ama raporda android kullandığım yönünde iddialar var. Bilirkişi raporu kendiyle de çelişmektedir. Ben bilirkişinin adil ve bağımsız olarak rapor hazırladığına inanmıyorum. Bilirkişi raporunun bu kadar çelişkili olmasını da sizlerin takdirine bırakıyorum. Beraatımı talep ediyorum. Mahkemeniz aksi takdirde ise yeniden rapor alınmasını istiyorum" dedi.

 

GÜRSUL'A 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, Fatih Gürsul hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına karar verdi. Cezanın geleceği üzerindeki etkisini göz önüne alah mahkeme, 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi. Gürsul'un yurt dışı çıkış yasağı ise kaldırıldı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • iha 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak 6 yıl yatar çıkar .sonra tüm fetöcüler gibi hiçbir şey olmamış gibi ihanet ettiği topraklarda yaşamaya devam eder
    Cevapla
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunun kuşları ceza alıyor. haberler yanlış veriliyor kemâl rezil oluyor
    Cevapla
  • Hakiki vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılavuzu terörist fetöşçü olan girdiği seçimleri hep kaybeder.. Bizde fetöşçü yok diyen CHP seçmenine duyurulur..
    Cevapla
  • Yersen 1 yıl önce Şikayet Et
    Temiz chp neye göre kime göre..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp siyaseti hala fetö iltisaklıdır.. Savcılık lar araştırsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?