CHP'li Öztrak: Polisimize yumruk atılması kabul edilemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün İstanbul'da polise yönelik saldırıyla ilgili, "Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez" dedi.

CHP'li Öztrak: Polisimize yumruk atılması kabul edilemez
CHP'li Öztrak: Polisimize yumruk atılması kabul edilemez
GİRİŞ 13.06.2022 17:50 GÜNCELLEME 13.06.2022 17:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Ankara’daki selde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Hayatını kaybedenlerden biri de Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız, kardeşimiz İlkay Yiğit. Çok üzgünüz. Partimizin başı sağ olsun. Selde kaybolan bir vatandaşımız daha var. Onun da sağ salim bulunmasını diliyoruz" dedi.

'İŞSİZLİK VE HAYAT PAHALILIĞI ARTIYOR'

Ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son işsizlik verilerini değerlendiren Öztrak, Türkiye'de 8 milyon 107 bin kişinin işsiz olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki işsizlerin sayısı, dünya üzerindeki 95 ülkenin nüfusundan fazla. Makyajlı TÜİK verileriyle bile; işsizlik artıyor, hayat pahalılığı artıyor. 'Cari fazla vererek enflasyonu düşüreceğiz' diyorlar. Cari açık artıyor. Geçen yılın ilk dört ayında 9 milyar dolar cari açık verilirken, bu yılın aynı döneminde verilen cari açık 21 milyar dolar. Geçtiğimiz yılın 2,5 katı. Hani cari açık düşecekti? Bu yılın tamamı için öngörülen cari açık, ilk dört ayda aşıldı. Model falan kalmadı. Hükümet artık normal kanallardan cari açığı finanse etmekte zorlanıyor" diye konuştu.

'POLİSİMİZE YUMRUK ATILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Öztrak, dün İstanbul'da bir milletvekilinin polise yumruk attığı görüntülerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak, "Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket eder. Bir sorun varsa, o sorun görev yapan polisle değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

'HÜKÜMETİN ATACAĞI AKILCI ADIMLARI DESTEKLEYECEĞİZ'

Öztrak, Atina ile Ankara arasındaki gerginliğin de toplantıda ele alındığını belirterek, "Yunanistan’ın, uluslararası antlaşmalara aykırı olarak silahlandırdığı adalarla ilgili açıklamaları ve gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın, yıllardır dile getirdiği son olarak 1 Haziran 2022 tarihli açıklamasında da belirttiği gibi, işgal edilen ve silahlandırılan adalarla ilgili hükümetin atacağı akılcı adımları destekleyeceğiz. Oturduğunuz makamlar, sadece büyük büyük laflar söyleme makamı değildir, söylediğinizi yapma, milletimizin hakkını, hukukunu koruma makamlarıdır" dedi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii gelen tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldılar!!...Halk Sizi ,Zillet ittifakını hdp ile beraber Sandıklara çakacak.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    vayyyy gözlerim yaşardı yemin ederim şaşırdım bırak onu polise küfür eden tokat atan kimler olduğu belli hangi zihniyet ama bu öztırak mı özçırak mı kimse yani gözlerim yaşardı kardeşim sizin vekiliniz yumruk attı belediye başkanlarınız küfür etti gezi olayında il başkanınız kaldırım taşalarını söktürüp polise attırdığını gördük ve ermeni soykırım değil katliyam yaptınız diyen ve pkk pyd terör örgütü değil diyen ve terörüstlerin taziyesine cenazesine giden vekilleriniz var onun için çok şaşırdım demek iki yüzlü ortam başladı seçim yaklaştı ekrem gibi seçimde camiye gidip yasin okuması gibi ama sonra siz bilirsiniz
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar muhalefette pılise yumruk atar brokrata öğretmene askere hakime savcıya parmak sallar. Allah korusun iktidar olsalar millete tekme sallarlar akıllı olalım eşkiyayı desteklemeyelim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelen tepkiler üzerine demiştir . Sonuçta tilkiyi kümese bağlasan kılık değiştirir ben Kangalım der. Bununki de bu hesap
    Cevapla
  • SIR çözüldü 1 yıl önce Şikayet Et
    Al CHP'Yİ vur HDP'Yİ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...