HDP'den İYİ Parti ve CHP'ye mesaj! Sancar açık açık söyledi: Eğer bunlar olmazsa...

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Müzakere ile, açık diyalog ve mutabakatla ortak aday fikrine açık olduğumuzu söyledik. Bu saydığımız yöntemler karşılık bulmazsa şüphesiz kendi adayımızı çıkarmayı da en önemli seçenek olarak tutuyoruz" dedi.

GİRİŞ 14.06.2022 15:50 GÜNCELLEME 14.06.2022 15:55
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

Altılı masa etrafında toplanan CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi, 2023 seçimleri yaklaşırken henüz daha kendi içlerindeki aday tartışmalarını bitiremezken gizli ortak HDP'den de çarpıcı çıkış geldi.

Açık açık Millet İtifakı'na seslenen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, açık müzakere, doğrudan diyalog ve gerçeklerle yüzleşme temelinde bir mutabakat istediklerini tüm bunların olmaması durumunda ise kendi adaylarını çıkarıp yola devam edeceklerini söyledi.

"EĞER BU SAYDIĞIMIZ YÖNTEMLER KARŞILIK BULMAZSA..."

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar

Sancar, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 1 yıl gibi az bir süre kaldığını belirterek, daha önce 'ortak aday' fikrine açık olduklarını duyurduklarını hatırlattı.

Sancar, "Müzakere ile, açık diyalog ve mutabakatla ortak aday fikrine açık olduğumuzu söyledik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde politikamız budur. Açık müzakere, doğrudan diyalog ve gerçeklerle yüzleşme temelinde bir mutabakat. Eğer bu saydığımız yöntem karşılık bulmazsa hiç şüphesiz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Kimse imalar beklemesin. Bu saydığımız yöntemler karşılık bulmazsa şüphesiz kendi adayımızı çıkarmayı da en önemli seçenek olarak tutuyoruz. Bu kadar. Kulis bilgileriymiş de şuymuş da buymuş da; buradayız, herkesle konuşmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 266
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sancar denen adam ,yüzünde nur kalmamış birde kürtleri temsil ettiğini söylüyor. kürtlerin çoğu müslüman ve inançlı insanlar bir şarapcı nursuz mu temsil edecekmiş onları.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bunlar kazanırsa polis de asker bundan sonra pkk li olur terörist bu ülkeyi korumaya kalkarsa bu ülke ya yunana ya Ermeniye teslim edilir dagda ki terörist den doktor yaparlar bakan yaparl vekil yaparlar ibb yaptığı gibi ibb şimdi pesmerge kampı gibi
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro yapmayı bırakın millet artık yemiyor
    Cevapla
  • Kayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ve emrindekiler ve chp zihniyeti ve chp nın zihniyetini çalmaya çalışan yeni yetimeler yunan ne ise bunların hepsi odur.Osmanlının torunları aklını başına devşir.senin gidecek başka yerin yok ahiretten başka.
    Cevapla
  • İsmail Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın uzantısı HDP altılı masayı parmağında oynatıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı