Son dakika: İsveç'teki yeni skandal sonrası Türkiye'den sert tepki: 'Belge' çıkışı!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan'da mevkidaşı Gordan Grlic Radman ile ortak basın açıklaması yaptı.

GİRİŞ 17.06.2022 13:44 GÜNCELLEME 17.06.2022 15:18
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... NATO'ya üyeliğine Türkiye'nin teröre destek verdiği gerekçesiyle karşı çıktığı İsveç'te binalara terörist başı Öcalan'a ait görseller asılmasına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ''PKK İsveç'i adeta rehin almış durumda'' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"İSVEÇ'TE KANUN VE YETKİLİLERİN NE KADAR GEVŞEK OLDUKLARINI GÖSTERİYOR"

İsveç'teki son olaylar terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. PKK, adı üstünde terör örgütüdür. Terör örgütü PKK/YPG İsveç'in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor.

PKK destekçisi bir milletvekili var. NATO'ya üye olunmaması için her türlü çabayı sarf ediyor.

"PKK, İSVEÇ'İ ADETA REHİN ALMIŞ DURUMDA"

Terörle mücadele konusunda somut adımlarını görmek istiyoruz. Sadece bize değil İsveç'in de ulusal çıkarlarına karşı çalışıyor. PKK, İsveç'i adeta rehin almış durumda'

İki ülkenin üyelik süreciyle ilgili biz iki ülkenin belgelerini yetersiz bulduk. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'e gidecekler belge üzerinde bir çalışma yapılacak orada.

Türkiye'nin Batı Balkanlar'daki tutumu gayet açıktır. Bölgenin huzurunu, istikrarını ve kalkınmasını detekliyoruz.

İSVEÇ'TEKİ PAYLAŞIMLAR

İsveç'te terör örgütü YPG/PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın resminin binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada paylaşımlar yer almıştı.

Hesaplarda, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun duvarına da aynı görüntülerin yansıtıldığına dair paylaşımlar yer almıştı.

Stockholm polisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya hesaplarındaki görüntülerin gerçek olup olmadığının açıklığa kavuşturulamadığını bildirmiş ve 'beyaz gecelerin' yaşandığı Stockholm'de, projeksiyonla duvara görüntü yansıtabilmek için yerel saatin 23.30'u geçmiş olması gerektiğini, bu saatte herhangi bir yetkilinin bulunmamasını fırsat bilen kişilerin, pazartesi günü korsan bir eylem yapmış olma ihtimali üzerinde durulduğunu açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • 58SVS58 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç'te o meclisteki pkk icabina bakmak lazım.
    Cevapla
  • dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    Olof palmeyi pkk öldürdü. korkuyorlar.çaresizler.
    Cevapla
  • Afyondan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem gevşek hemde cıvıklar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben siziiiiiii (İsveç ve Finlandiya) " Türkiye sizi NATO'ya girişinizi protesto ettiğindeee, veee PUTİN'de bıçağını bilemeye başladığındaaaa " göreceğimm. Şimdiki gibi kuyruğunuzu dik tutup, efelenebilecekmisiniz bakalım.. Daha çokkk meleyeceksinizzz...Ukrayna'yı ataşe atıp uzak ABD kıtasında göbek kaşıyan "çişini tutamayan BİDEN" gelsin kurtarsın sizi bakalım...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveçlileerrrr bu PKK eylemlerine izin verdiniz mi vermediniz mi? Bu saatten sonra da çok önemli değil artık. PKK'lıların kullandığı flama ve posterlerin " sopa ve direklerini" "NATO'ya girmek istiyoruz "diyeceğiniz NATO toplantılarına gelirken yanınızda getirin. O sopa ve flamaları napacağınızı Türkiye size anlatacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!