İbrahim Kalın'dan İsveç açıklaması: Süreç ilerlemez!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İsveç'te terör örgütü PKK gösterisi sürdükçe NATO üyeliği konusunda süreç ilerlemez. İsveç ve Finlandiya güvenlik kargılarımızı giderecek somut adımlar atmalı.

GİRİŞ 18.06.2022 16:41 GÜNCELLEME 18.06.2022 17:36
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütünün propaganda ve gösterilerine izin verdiği sürece NATO'ya giremeyeceğini ifade etti.

Kalın, iki ülkenin de Türkiye'nin kaygılarını giderecek adımlar atması gerektiğini söyledi. 

Kalın, "NATO bir güvenlik örgütüdür, yeni üye olacaklar ilkelere uymalıdır" diyerek uyardı. 


 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 22
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün avrupalisinin ve amerikalisinin gayesi rusyaya diz çöktürmek,köşeye sıkiştirmak,Ukrayna bir yem olarak kullaniliyor,asil gaye KUZEY KUTBU deki rus varliginin azaltilmasi,buda isveç ve finlandiyanin nato ya girdikten sonra mümkün olabilir.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç muhatap almayın ,veto edin defolup gitsin pis sahtekarlar.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Size ne teminatı verirse versinler adamlarda şeref yokki şerefi olmayan insanın yazılı kağıdına nede sözüne güvenilir.hani yunanistanla adalar silahlanmayacak diye antlaşma yapılmadim.yapildi ama nerde hani aynı onun misali bunlarda öyle yapacak.bence kimden bitirin size hiçbir zaman yok deyin şart ney sunmayin.
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimizi şehit eden, binlerce vatandaşımızı katleden,onlarca yılımızı heba eden bu kanı bozuk capulculari besleyip barındıranlarla ne işimiz var.diyelimki natoya girdiler.5. madde hangi ülkeler için çalışır.isvecin norvecin fillandiya in ,Estonya Litvanya bunlar Rusya tarafından bir saldiriya uğrasa Türkiye'yi savunacaklarina gerçekten inaniyormuyuz.birakin savaşmayı Ukrayna'ya gönderdikleri silahların onda birini bile yollamazlar.itten post avrupalidan dost olmaz.
    Cevapla
  • Erğ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika,Ermenistan,Kıbrıs Rum kısmı ve Yunanistan pkk ya direk silahlı eğitim veriyor,aynı zamanda Amerika ve Avrupa ülkelerinin tamamı silah yardım ve siyasi destek veriyorlar,en büyük sıkıntı ülkemizdeki siyaseti teslim almışlar, seksendört milyon halk olarak birlik olmazsak ortada ne vatan kalır ne millet,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor