CHP Sözcüsü Öztrak, DBP'li Aydeniz'i savundu: Orada yoktuk

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, DBP'li Salihe Aydeniz'in polise yumruk atmasına ilişkin "Olayın öncesini bilmiyoruz, orada yoktuk. Orada milletvekiline karşı provokasyon varsa o da kabul edilemez." diyerek Aydeniz'i savundu.

GİRİŞ 20.06.2022 20:21 GÜNCELLEME 20.06.2022 20:21
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"OLAYIN ÖNCESİNİ BİLMİYORUZ"

Kadıköy'deki izinsiz yürüyüş sırasında polise yumruk atan DBP Diyarbakır vekili Salihe Aydeniz'e ilişkin bir soruyu yanıtlayan Öztrak,"Tabii olayın öncesini bilmiyoruz, orada yoktuk. Orada milletvekiline karşı provokasyon varsa o da kabul edilemez ama tekrarlıyoruz." dedi.

Öztrak, sözlerinin devamında polise tokat atmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

"DOKUNULMAZLIK İLE İLGİLİ KARAR ALMADIK"

"DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlık dosyasının bu hafta Karma Komisyon'da görüşülmesi bekleniyor. AK Parti ve MHP 'Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırılmalı' diyor. CHP'nin bu konudaki tutumu ne olacak?" sorusu üzerine Öztrak, "Ne zamandan beri dokunulmazlık dosyası ile ilgili grup kararı alınıyormuş? Daha dosya komisyona gelmemiş. Arkadaşlarımız dosyanın kapağını açıp içinde ne var ne yok görmemişler. Şimdi eğer bu konuda grup kararı almak da mümkün değilse hukuka saygılı bir parti olarak milletvekillerimiz dosyayı gördükten sonra kendi kanaatlerine uygun şekilde kararlarını vereceklerdir." şeklinde konuştu.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 250
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıvranıp duruyor bu sözcü.Yukarı tükürse bıyık aşağı tükürse sakal.Bu adamın işide zor.Bir tarafta ortak hdp diğer tarafta devlet.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    orda yoksun bir cok olay da akp ile oldumu orda gibi yorum niye yaparsin o zaman pkk geldimi dønek kari gibi konusmak ne dogru mu degi mi onu de kem kum etme bu yasina geldimi dogru søyleme korkuyor daha
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP olarak siz bu vatan için hiç bir hayırlı işte yoksunuz.Tümden yok olun ki yokluğunuz bu ülkeye hayır getirsin.
    Cevapla
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    İktidarda iken AKP ye kapatma davası açanlar nerelerde?...kayboldular ortadan... HDP ülkenin karışması için herşeyi yapıyor..." Ülkede huzur ve sukunet ortamını geren" diyerek başlayan AKP için kapatma davasına üstelik iktidarda... şimdi 6 milyon oyu olan parti diyerek bahane arayıp ...karşı çıkanlara diyordum...o oyları CHP her iki oydan biri HDP ye diyerekten artırdı... HDP için "ülkeyi savaş alanına çeviren " cümlesiyle başlayan kapatma davası hazırlanmalı...
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz gecesi Meydanlarda da YOKTUNUZ, 15 Temmuz Milli mücadeleye de tiyatro diyen palyoçolarsınız siz.. Nerde ülke menfaati var, ne hikmetse orda yoksunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim