Bakan Akar, İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile görüştü. Akar, Ukrayna'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü için bir an evvel ateşkese destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Akar, İngiliz mevkidaşıyla görüştü
Bakan Akar, İngiliz mevkidaşıyla görüştü
GİRİŞ 23.06.2022 22:36 GÜNCELLEME 23.06.2022 22:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, Bakan Akar, resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen Wallace'ı, askeri törenle karşıladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda baş başa görüşen Akar ve Wallace, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Başta Ukrayna olmak üzere, bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Bakan Akar, Türkiye-İngiltere arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık temelinde her alanda devam ettiğini belirtti.

Akar, savunma sanayi alanındaki iş birliğinin ihraç lisansı kısıtlamalarının kaldırılmasıyla kazandığı ivmeye vurgu yaparken, PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede iş birliğinin önemine işaret etti.

Akar, ayrıca Ukrayna'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliğine verilen destek ile bölgede barış ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için bir an evvel ateşkes ilan edilmesinin gerekliliğini dile getirirken, tahıl sorununun çözümüne yönelik çalışmaların koordineli olarak devam ettiğini bildirdi.

Görüşmede, askeri eğitim iş birliği faaliyetlerinin artarak devamı konusundaki mutabakat da dile getirildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    1992 genel seçiminde 66 yaşındayken dönemin İngiltere' başbakanı Margaret Thatcher, istifa etmezden önce İskoçya’da NATO toplantısında İslam ve Müslümanları açıktan düşman eden şu sözleri sarf etmişti: "Sovyetler Birliği yıkılmıştır, karşımızda düşman kalmamıştır. Ama düşmansız bir ideoloji yaşayamaz. Yeni bir düşman bulmamız lazım. Düşman aramaya ise gerek yok; yeni düşmanımız İSLAM'dır." şeklinde konuşmuştur..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi